„Je pravda, že do výběrového řízení na realizaci vyhřívaného trávníku se nikdo nepřihlásil, musím přiznat, že nás to zaskočilo,“ řekl Deníku primátor města Opavy Radim Křupala.

Podle informací Deníku zájem o realizaci vyhřívání v Opavě minimálně od dvou firem byl. Bohužel v daném termínu nebyly schopné kapacitně zakázku v Městských sadech realizovat.

Jaký nyní bude postup? „Na středeční radě vypíšeme nové výběrové řízení. Věřím, že budeme úspěšní. Podmínky ale rozhodně měnit nebudeme,“ podotkl primátor.

Původně se plánovalo, že opavský stadion bude k dispozici od 7. září. „Je jasné, že doba realizace se protáhne. Nicméně využijeme nejkratších možných lhůt k tomu, abychom zahájení stavby uspíšili,“ podotkl Radim Křupala.

Opavští měli v brněnském exilu odehrát dva až čtyři zápasy. Nyní jich bude více, tím pádem dojde i k nárůstu ceny pronájmu za stadion na Srbské.

„Uvidíme, co přinese los, je jasné, že zápasů bude více. Na druhé straně na začátku září i října je reprezentační přestávka, kdy se liga hrát nebude,“ vysvětlil Radim Křupala.

Jisté je, že Slezský FC nemůže hrát v jihomoravské metropoli zápas třetího kola, neboť v té době Brno hostí Velkou cenu silničních motocyklů. To platí i pro domácí Zbrojovku, která bude působit ve Fortuna národní lize.

Jen pro upřesnění. Pronájem stadionu v Brně na jedno utkání vyjde na 250 tisíc korun bez DPH.

Do této částky není započtena asistence Městské policie. Její nákladnost se odvíjí od rizikovosti daného zápasu.

 Filip Twardzik
Řezníček, Twardzik a Juřena mají namířeno do Opavy
Stadion v Brně na Srbské.
Je to definitivní, Opava bude hrát domácí zápasy v Brně