Toto sportovní odvětví, které je odnoží plážových sportů i kopané jako takové, by se rádo časem vyrovnalo svému zatím mnohem populárnějšímu volejbalovému bratříčkovi, který se už propracoval i na program olympijských her, a proto pořádá spoustu fotbalových akcí.

Subkomise plážové kopané ČMFS spolu s pořadateli jednotlivých turnajů uspořádala v letošním roce 2008 beachsoccerovou ligu, která se odehrála na těchto místech: Cheb, Praha, Brno, Plzeň, Máchovo jezero, Sokolov a České Budějovice. Vyvrcholením celé této ligy je třetí Mistrovství České republiky v plážovém fotbale, které se odehraje ve dnech 25. - 27. července v Beach Areálu Rapid Plzeň.

Účast má garantovanou prvních 32 přihlášených mužstev. Přihlášky je možno posílat na email: info@beachsoccer.cz nebo telefonicky na čísle 731 023 852 či 728 030 853. On-line přihlášku naleznete i na www.beachsoccer.cz. Uzávěrka přihlášek je 20. července do 18 hodin.

Systém turnaje je následující: hraje se v osmi čtyřčlenných skupinách, z nichž postupují první dva celky do vyřazovacího pavouka. Hrací doba je 2 x 10 minut.

Hraje se dle pravidel plážové kopané FIFA (všechna zúčastněná mužstva obdrží pravidla spolu s rozlosováním). Startovné činí „pakatel“ – 1 500 Kč na mužstvo a je možno jej poslat na č. účtu: 182316400/0600 a jako variabilní symbol uvést telefonní číslo vedoucího mužstva, anebo zaplatit osobně v areálu Beach Rapid Plzeň.

(čin)