Kuřecí vývar

Budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 2 kg kuřecích skeletů
  • 1 větší mrkev
  • 100 g celeru
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • 1 lžička celého pepře
  • 4 ks nového koření
  • na dokončení:
    • 1 menší mrkev
    • 50 g celeru
    • 50 g petržele
    • hrst petrželky
    • sůl 
Krémová bramboračka
Krémová bramboračka s liškami. Recept, který zahřeje a nasytí

Postup:

1. Kuřecí skelety rozdělíme na menší části, aby v hrnci byla na těsno a vznikl nám silný vývar.

2. Skelety dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou, tak aby hladina vody byla asi 3 cm nad skelety.

3. Na mírném plameni pozvolna přivedeme k varu.

4. Postupně sítkem sbíráme vzniklou pěnu.

5. Vývar se nesmí nikdy silně vařit.

6. Jakmile se přestane tvořit pěna, tak přidáme kořenovou zeleninou nakrájenou na menší kusy. Není třeba jí loupat, jen umýt. Cibuli v celku.

7. Přidáme také koření.

Pikantní stehna
Vynikající recept pro rodinu i přátele: Pikantní kuřecí stehno ve slanině

8. Takto pozvolna vaříme alespoň 8 hodin, abychom ze skeletů získali všechnu sílu.

9. Následně vývar přecedíme přes plátýnko.

10. Do vývaru přidáme novou kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky a až nyní osolíme.

11. Vaříme pozvolna dokud nebude zelenina uvařena.

12. Vypneme plotnu a nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

13. Servírujeme s nudlemi. Můžeme přidat i obrané maso nebo játrové knedlíčky.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.