Salát Caesar s kuřecím masem

Budeme potřebovat (na 3 porce):

  • 1 římský salát
  • 2 kuřecí prsa
  • 1 střední bagetka
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • dresink:
    • 150 ml olivového oleje 
    • 1 žloutek
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 75 g sýrů Grana Padano
    • 30 ml vody
    • 3 filety ančoviček
    • šťáva z půlky citrónu
    • sůl
    • pepř
    • 1 větší stroužek česneku
    • 2 lžičky worcesterské omáčky
Břeclavan Radim Stráník začal začátkem roku 2021 vyrábět vlastní zkvašenou rajčatovou omáčku pod názvem FerMato
Kdo nefermentuje, není Čech. Velký hit zvládne (skoro) každý

Postup:
Nejprve omyjte listy salátu, oklepejte z nich přebytečnou vodu a natrhejte na menší kousky (nekrájet nožem). Natrhaný salát dáme do lednice.

Bagetu nakrájíme na malé kostičky a na másle pozvolna opékáme do zlatova.

Do mixéru dáme žloutek, hořčicí, ančovičky, nastrouhaný sýr, nakrájený česnek, šťávu z citronu a vodu.

Rozmixujeme a poté postupně přiléváme olivový olej.

Dresink dochutíme solí, pepřem a worcesterskou omáčkou. Dáme vychladit.

Karaage Rice Bowl; 4pokoje
Oběd jako z restaurace: Karaage Rice Bowl

Připravíme si kuřecí prso. Já je dělal sous vide 1,5 hodiny při 62 °C a následně opekl na pánvi do barvy. Pokud sous vide nemáte, můžete prso nejprve zprudka opéct na pánvi ze všech stran a následně dopéct v troubě při 160 °C. Doba dopékání závisí na velikost prsa, minimálně však 10 minut. Teplota středu musí být minimálně 62 °C.

Maso necháme před krájením chvíli odpočinout.

Těsně před podáváním smícháme salát, hrst krutonů a dresink a pak servírujeme salát a přidáme na plátky nakrájené kuřecí prso.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.