Účastník olympijských her 2018 se snaží znovu nastartovat. „Cítím se velice dobře, věřím, že mi léčba pomohla. Na spoustu věcí se teď dívám jinak. Pevně věřím, že špatné období je definitivně za mnou," vykládal Bartošák před několika dny v rozhovoru pro hokej.cz.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let, semifinále: Švédsko - Rusko, 4. ledna 2020 v Ostravě. Na snímku fanoušci.
Švédský novinář označil Třinec za nudné město. Radnice si z toho nic nedělá

Bývalý reprezentant, který chytal naposledy za Třinec, se začal nejprve připravovat s juniorkou Vítkovic. Teď udělal další krok vpřed. V současné době se kopřivnický rodák ohání v brankovišti prvoligové Jihlavy. Dukla o tom informovala na svých webových stránkách.

„Patrik absolvuje tréninky s naším A-týmem a má další přípravu pod dohledem trenéra brankářů Petra Jaroše, který ho vedl v národním týmu. Klub momentálně nehodlá upřesňovat, jak dlouho bude bývalý gólman Třince v Jihlavě trénovat," uvedla Dukla.

Slavnostní otevření stadionu Bazaly, 2. prosince 2019 v Ostravě.
Nové Bazaly. Ostrava se dnes pyšní unikátním fotbalovým centrem za 435 milionů

Bartošák prahne po návratu do velkého hokeje. „Patrik nejprve musí potrénovat a dohnat manko. Chytat určitě nezapomněl. Věřím, že bude brzy připraven. K dohodě s žádným klubem ale zatím nedošlo,“ řekl hráčům agent Vladimír Vůjtek mladší pro hokej.cz.