Do domácí branky se už vrátil uzdravený David Iláš, naopak hosté přijeli bez ostřílených pardálů Kaňkovského a Baruse. První šanci zápasu si vypracovali domácí, ovšem Polok netrefil z dobré pozice branku, na druhé straně mohl s výsledkem něco udělat Rajnoha, jenože ani na dvakrát Iláše nepřelstil.

Skóre se poprvé měnilo v 11. minutě. Bednárek vypálil od modré a Pavelek šikovnou tečí nasměroval puk mezi betony – 1:0. Opava byla očividně při chuti. Její vedení mohl navýšit Měch po přihrávce Grofka, bohužel před poloodkrytou brankou Techniky netrefil kotouč.

Na začátku druhé třetiny se skóre měnilo podruhé. Bednárek se dostal k odraženému puku a nasměroval ho přímo do horního růžku – 2:0. Brno se zvedlo v dvojnásobné přesilovce, kdy za katrem seděli Vitásek s Vrábelem. Po pohledné akci zakončoval gólovou dorážkou Odehnal – 2:1.

Opavu tato branka nerozhodila, snažila se útočit, bohužel dalšího gólu se nemohla dlouho dočkat, a šance na něj přitom měla. Ty největší Grofek s Měchem. Osm minut před koncem normální hrací doby byl opavský zimák v šoku. Střelu Strýčka vyrazil Iláš před sebe a ostrostřelec Rajnoha svým patnáctým gólem v sezoně vyrovnal na 2:2.

Slezan se tohoto direktu naštěstí rychle otřepal a v přesilovce šel kapitánem Pavelkem znovu do vedení. V 58. minutě definitivně drama odmítl Lukáš Černý, který upravil na konečných 4:2. „Zápas jsme zvládli, i když nálada v kabině nebyla dobrá. Přece jenom před utkáním bylo jasné, že do šestky se již nedostaneme,“ řekl trenér Slezanu Karel Suchánek a dodal: „Hra nebyla špatná, stále mi ale chybí větší důraz v útočném pásmu.“

Slezan Opava – Technika Brno 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Pavelek (Bednárek), 21. Bednárek (Grofek, Pavelek), 54. Pavelek (Kocian, Polok), 58. Černý (Měch, Grofek) – 28. Odehnal (Brzobohatý, Zapletal), 52. Rajnoha (Strýček). Rozhodčí: Kusý – Koliba, Mrákava. Vyloučení: 6:8, Mlýnek 10 minut. Využití: 2:1. Diváků: 550
Opava: Iláš – Kukol, Tichý, Bednárek, Tůma, Vrábel, Vitásek – Grofek, Měch, Černý – Kocian, Polok, Pavelek – Herman, Mlýnek, Chalupa

Dobrá zpráva: Opava udržela Bednárka

Hokejoví fanoušci Slezanu Opava si vydechli. Klíčový obránce Jaromír Bednárek, kterému desátého ledna skončilo v Opavě hostování bude v týmu Karla Suchánka pokračovat i nadále. „Krnov nám vyšel vstříc, a za to mu děkujeme. V úterý jedu Jardovo hostování dokonce sezony zaregistrovat do Prahy,“ prozradil trenér Slezanu Karel Suchánek.

Ve hře je také i další pokračování gólmana Filipa Šindeláře. „Filip má zájem dál u nás pokračovat. O jeho služby ale stojí i v Třebíči. Nyní je jeho osud v rukou Vítkovic, ty rozhodnou,“ pokračoval opavský kouč.

Není vyloučeno, že Slezan ještě nějakou tu posilu do konce ledna získá. „Na něčem ještě pracujeme, uvidíme, přestupní termín ještě nekončí,“ podotkl Suchánek. Opava nakonec obsadila v první fázi soutěže sedmou příčku. „Měli jsme navíc, převládá u nás zklamání, vždyť na čtvrté místo ztrácíme tři body,“ přiznává trenér.

„Naší prioritou je nyní play off. Sice máme solidní dvanáctibodový náskok, ale v hokeji možné všechno,“ konstatuje Suchánek. Opavě nejvíce ublížil nedostatek obránců, který tým potkal. „Téměř měsíc jsme hráli s třemi beky, a to se muselo někde zákonitě projevit,“ uvědomuje si opavský stratég.

„Problémy už začaly v srpnu, kdy nečekaně skončil Měkýš, naše vnitřní síla se tím oslabila,“ říká trenér. Co ale Karla Suchánka potěšilo je návrat diváků na opavský zimák. „Věřím, že návštěvy se ještě zvýší, vše se bude ale odvíjet od našich výsledků,“ je si dobře vědom trenér.

Opava patří ke klubům s nejmenším rozpočtem v soutěži, přesto dokáže nahánět favority, a kouč doufá, že jeho ovečky ještě neřekly poslední slovo.