Na opavský led přijel ve středu soupeř, který zde s domácími sehrál přímý souboj o třetí příčku tabulky hokejové 2. ligy. Po šedesáti minutách bylo jasné, že průběžný bronz bude patřit právě hostujícím Bobrům.

Valašské Meziříčí si upevnilo postavení na špičce tabulky, kde se v následném play off vyhne předkolu. Pověst o zlepšené formě začali hosté dokládat už ve 13. minutě, kdy exvítkovického brankáře Tomáše Vošvrdu v opavské svatyni překonal po Sochorkově nahrávce Šebesta – 0:1.

Na opavské straně znovu udeřilo dvě minuty po začátku druhé třetiny. Znovu u toho byl Šebesta v roli nahrávače a puk mezi tyče usměrnil P. Dvořák. Jak byly úvodní dvě třetiny na branky lakomé, tak ta závěrečná góly nešetřila.

Domácí naději křesal v 50. minutě Grofek, jenž využil šanci připravenou spoluprací Měcha s Černým, a prostřelil nováčka v dresu Valašského Meziříčí Jirkůva. Jenže to bylo ze strany domácích vše a ukazatel nad ledem už přidával čísla jen na straně hostujících Bobrů.

V 57. minutě prolomil svoji střeleckou smůlu M. Varga, jemuž nahrál P. Dvořák, a o poslední změnu se postarala nejproduktivnější dvojice soutěže, Šebesta a Sochorek, kdy do prázdné branky střílel prvně jmenovaný – 1:4.

Domácí prohrou tak hráči Slezanu v tabulce klesli na páté místo, když se před ně se stejným bodovým ziskem, ale lepším skórem dostal Hodonín. Zítra, 7. února, zajíždí Opavané k dalšímu utkání na led v tabulce čtrnácté Břeclavi, kde se začíná v 17 hodin.

HC Slezan Opava - HC Bobři Valašské Meziříčí 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Branky: 50. Grofek (Měch, Černý) - 13. Šebesta (Sochorek), 22. P.Dvořák (Šebesta, Matějný), 57. M.Varga (P.Dvořák), 60. Sochorek (Šebesta). Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 550

HC Slezan Opava: Vošvrda - Kukol, Vitásek (21. Gulda), Plánovský, Tichý, Čavrk, Měkýš - Grofek, Měch, Černý - Kovalovský, Chalupa, Kocián - Herman, Polok (41. Suchý), Tůma
HC Bobři Valašské Meziříčí: Jirkův - Růčka, Zientek, Zrník, Krisl, Blažek, O.Dvořák - Tatarčík, D.Dvořák, Matějný - Šebesta, Sochorek, Kratěna - Vaněček, Martiník, L.Bokroš - D.Varga, Dědek, M.Varga
Karel Suchánek, trenér HC Slezan Opava
První třetina byla hodně taktická, nikdo nechtěl udělat chybu, bohužel se hosté dostali do vedení. Ve druhé třetině jsme byli pod tlakem, faulovali jsme a dělali jsme chyby, ale ve třetí části jsme se dostali po naší brance zpět do zápasu a mohli jsme i srovnat, bohužel jsme dostali třetí gól a bylo rozhodnuto. Chybí nám zkušení beci Bednárek a Ondrušek a dnes zkušený soupeř naše mladé hráče přehrával.