Přípravné klání bylo sehráno v Kroměříži, jelikož přerovský stadion je v přestavbě. A hostujícím borcům to vůbec neškodilo, ba naopak.

Běžela pátá minuta, když hlavní rozhodčí udělil Opavě výhodu. S nabídnutou šancí si věděl rady Kamil Suchánek a otevřel gólový účet utkání. V tu chvíli se nacházela opavská družina v laufu. Na Tihláře vyslala několik nebezpečných střel, ale skóre se zatím neměnilo.

Zanedlouho se začali projevovat i Přerovští. Sedlář se nejprve ocitl ve slibné pozici, jenže z bekhendu přesně nezakončil. Poté před brankářem Konečným zacláněl také Kohút, ovšem vyrovnávací trefu zaznamenal Zubr až ve dvanácté minutě. Vteřinu po konci přesilovky Přerova poslal puk mezi betony opavského brankáře až do sítě Bauer.

Ve zbytku první části Slezan přidal na obrátkách, z čehož se urodil další gólový úspěch. Rozhodčí opět signalizoval výhodu, Měch a Kukol mezitím přihráli Černému do střelecké pozice a Tihlář opět zažíval pocity zmaru.

Par excellence, takhle by se dal klidně charakterizovat průběh druhé třetiny z hlediska Opaváků. Nejkrásnější akce zápasu byla k vidění ve čtyřiadvacáté minutě. Polok si vyměnil kotouč s Tůmou, který nahrával Suchánkovi. Pro něho už bylo zakončení do prázdné brány jednoduchým úkolem.

Tlak Slezanů nepolevoval a v přesilovce udeřili již počtvrté. Měch vyslal ke zteči Grofka a bylo to o tři branky. Přerov pak sice dostal výhodu dvou přesilových her, ale z tohoto mráčku nezapršelo.

Třetí třetinu zahájila lépe Opava. Přerovu už podruhé v zápase předvedla, jak se rozkládá obrana a puk po ose Grofek – Kříž – Chalupa doputoval až k posledně jmenovanému, který rozevlál soupeřovu síť popáté.

Zubři chtěli s hrozícím debaklem něco udělat. Nejprve se v samostatném úniku objevil Hanák. Slibná šance však zůstala i po dorážce Kočara ležet ladem. Záhy se však červené světlo za bránou Konečného již rozsvítilo. To když od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě, Novák.

Přerovu v závěru utkání nelze upřít snahu o zkorigování výsledku. Vytasil se s několika zajímavými akcemi, jenže gól z toho byl pouze jeden. Přesnou ranou k tyči se o něj postaral Sprušil. V poslední minutě naopak ještě mohla zahrozit Opava. Měcha však Tihlář vychytal.

Trenér Slezanu Karel Suchánek po zápase upozorňoval hlavně na jednu věc. „Výsledky v přípravě nepřeceňujeme, ale po úterním zápase se Šumperkem, kdy si naši hráči museli máknout, zase odehráli části zápasu jen na půl plynu. Musí se naučit, že naplno se musí hrát každé střídání,“ vysvětloval.

HC Zubr Přerov - HC Slezan Opava 3:5 (1:2, 0:2, 2:1)
Branky: 12. Bauer (Kohút), 49. Novák (Žibrita), 55. Sprušil – 5. Suchánek (Tůma), 15. Černý (Kukol, Měch), 24. Suchánek (Tůma, Polok), 27. Grofek (Měch), 44. Chalupa (Kříž, Grofek). Rozhodčí: Mikula - P. Dučák, Dohnal. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:2. Diváci: 210. Střely na branku: 30:40
Sestava Slezanu: Konečný - Kukol, Tichý, Bednárek, Plachký, Plánovský, Schreier - Grofek, Měch, Černý - Wolf, Kříž, Chalupa - Suchánek, Polok, Tůma – Tošenovjan

(dus)