Opava začala proti oslabené Moře výborně. Do ospalé obrany vjel ve třetí minutě Slanina, obešel si protihráče a získal Slezanu vedení. I další minuty patřily hostujícímu týmu, ten ovšem doplácel na špatnou koncovku.

Necelých pět minut před koncem úvodní třetiny vysunul Vítek Baďuru, jenž udělal kličku gólmanovi a upravil na 0:2. Jenomže neuběhly ani dvě minuty a Hanáky vrátil do hry Pánek.

Druhá třetina vyšla Slezanu podstatně lépe. V osmatřicáté vteřině fauloval Rác a Opavští měli možnost trestného střílení, které zkušeně proměnil Herman. Tentýž hráč za další dvě minuty zvyšoval na 1:4 a zdálo se, že je rozhodnuto. Avšak nebylo.

Oba týmy se pustily do útočné hry. Skóre se dokonce druhé periody ale neměnilo. Ve třetí části domácí Kohouti zpřesnili hru, přidali na důrazu a výsledkem toho byly dva góly v Machovského síti. Když snížil pět minut před třetí sirénou z dorážky Rácovy střely Lehečka, bylo drama na světě.

Olomouc v závěru sáhla ke hře bez brankáře. Jenomže vyrovnání se nedočkala. Naopak Mlýnek střelou do prázdné branky upravil na konečných 3:5.

„Z mého pohledu jsme hlavně již od první třetiny zahazovali jednu šanci za druhou, a proto jsme nakonec museli bojovat o výsledek. Ale takový je hokej. Nehledejme chybu v hráčích, ale spíš v celém systému nastavení mládežnického hokeje,“ řekl trenér Opavy Karel Suchánek.

Olomouc - Opava 3:5 (1:2, 0:2, 2:1)
Branky: 18. Pánek (Mareček, Finkes), 49. Lehečka (Rác), 55. Lehečka (Rác) - 3. Slanina (Novák, Verlič), 16. Baďura (Vítek, Seidler), 21. Herman (TS), 23. Herman (Vaněk), 60. Mlýnek (Vitásek)
Opava: Machovský - Kysela, Vitásek, Dohnal, Žídek, Kukla, Dufek - Faksa, Herman, Mlýnek, Vaněk, Vítek, Baďura, Seidler, Novák, Verlič, Slanina, Wittek, Rypar