Matematika hovoří jasně. Pokud chce mít Opava po víkendu jisté play off musí Orlovou porazit, a to buď v normální hrací době, nebo prodloužení. „V Kroměříži jsme neuspěli, ale stejně by případná výhra nic neřešila, nejméně bod bychom stejně museli získat. Takto se férově utkáme o play-off v přímém souboji. Víme o co hrajeme, chceme jít do play-off,“ říká Karel Suchánek rázně.

Případná remíza by opavským účast v osmičce zkomplikovala, stále by ale byli ve hře a v posledním kole na ledě Valašského Meziříčí by Slezanu stačil bod. Naopak v případě porážky by na koni byla Orlová a Opavě by k postupu nestačil z Valašska ani tříbodový zisk, neboť Orlovští v té chvíli měli lepší bilanci z vzájemných zápasů. (Počítáme li s tím, že Orlová svůj poslední zápas základní části zvládne za tři body).

„Náš cíl je jasný, Orlovou chceme porazit. Nic jiného nás nezajímá,“ odmítá jakékoliv matematické propočty Suchánek. Jak trenér, tak hráči jsou na nedělní zápas pravdy patřičně nažhaveni. Slezan byl měl kompletní. Zdravotní problémy měla jen brankářská jednička David Iláš, kterou v týdnu trápila angína.