Možností, kdo by A-tým tradičního klubu trénoval, bylo přitom mnoho. V kuloárech se mluvilo například o slovenském kouči Vladimíru Országovi, nebo stejně jako po prosincovém odvolání Jakuba Petra o Miloši Holaňovi. „Probírali jsme všechny možnosti, bavili jsme se mezi sebou jak s trenéry, tak s novým sportovním šéfem Romanem Šimíčkem. Ze všech variant jsme nakonec vybrali tu, která je pokračováním cesty, kterou jsme nastoupili v minulé sezoně. Post hlavního trenéra jsme znovu nabídli Mojmíru Trličíkovi," řekl pro klubový web šéf Vítkovic Aleš Pavlík s tím, že je rád, že Trličík nabídku přijal.

Po boku Trličíka bude nadále působit Ladislav Svozil. "Věřím, že tato volba je v současnosti tou nejlepší, a to i s přihlédnutím k hráčům, kteří v A-týmu budou pokračovat,“ pokračoval Pavlík.

Roman Šimíček se vrací do Vítkovic. Byl jmenován sportovním ředitelem ostravského klubu, kde už působil jako hráč i trenér. Foto: Deník/archiv
Nový manažer Vítkovic Šimíček: Chci, aby lidi fandili a Ostrava žila hokejem
Roman Šimíček se vrací do Vítkovic. Byl jmenován sportovním ředitelem ostravského klubu. Během hráčské kariéry dosáhl mnoha úspěchů. Foto: Zdeněk Bernadt
OBRAZEM: Kdo je Roman Šimíček? Mistr světa, ligové zlato ale chybí

S volbou souhlasil i Roman Šimíček, který je od 1. dubna šéfem sportovního úseku a bude přímým nadřízeným trenérů. "S trenéry jsem už mluvil a jsem připravený jim vytvořit maximální komfort a být jim maximálně nápomocný k tomu, aby měli odpovídající podmínky pro svou práci a také k tomu, abychom společně vrátili Vítkovice do vyšších pater a neopakoval se záchranářský boj minulé sezony,“ uvedl Šimíček.

Mojmír Trličík zahájí z postu hlavního trenéra Vítkovic teprve čtvrtou sezonu, nicméně na trenérské lavici modro-bílého klubu je to již jeho jedenácté vystoupení. Kromě stříbrného ročníku 2010/2011 vedl Ostravany jako hlavní trenér v sezonách 2011/2012 a 2012/2013. Jako asistent trenéra stál na střídačce v ročnících 1999/2000, 2000/2001, 2001/2002 a 2006/2007 a v sezonách 2004/2005 a 2007/2008 vedl A-mužstvo dočasně při výměnách někdejších trenérů. Naposledy vedl vítkovický tým v uplynulé sezoně poté, co jej převzal po odvolaném Jakubu Petrovi.

„Jsem rád, že můžu pokračovat. Ty emoce, které jsem zažíval po zbytek minulé sezony a které mi s sebou extraligový zápřah přinášel, byly pro mě obrovskou motivací. V rozhovoru po sezoně jsem zmínil, že bych rád pokračoval a jsem rád, že jsem tu možnost od majitele Aleše Pavlíka dostal. Vítkovice jsou mým mateřským klubem a já se vždy pro ně snažil odvádět absolutní maximum možného, což budu chtít i nadále,“ vyznal se Trličík, který kromě úspěchů u mládeže vlastní také bronzovou medaili z olympijských her 2006 v Turíně, na klubových stránkách.

Utkání 20. kola hokejové extraligy: HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera, 21. listopadu 2019 v Třinci. Na snímku (zleva) Alexandre Mallet a Patrik Hrehorčák.
Los hokejové extraligy: Vítkovice na úvod s Litvínovem, Třinec začne na Kometě
Utkání 51. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary, 3. března 2020 v Ostravě. Rastislav Dej z Vítkovic.
Koronavirus donutil k výrazným škrtům i hokejové Vítkovice
Předání tisíce roušek v Ostravě.
Ostrava dostala od hokejových Vítkovic tisíc roušek