Je jasné, že kabina projde změnami. Vedle Černého skončil s aktivním hraním také obránce Jakub Pelsar, jenž bude trénovat mládež v Havířově. O místo v Chance lize se bude v Havířově rvát brankář Matyáš Daňa, David Zdeněk pro změnu zamířil do Kolína, který postoupil do Chance ligy. „Je to těžké. Tím, že nejsme profesionálové, tak někteří kluci přes léto více pracují, aby zase v zimě mohli jezdit na zápasy, navíc celou situaci komplikuje pandemie,“ poznamenal trenér Aleš Tomášek. „Máme tady tak především juniory a kluky, které zkoušíme. Brankáři navíc ještě v úterky a čtvrtky mají vlastní tréninky s trenérem brankářů Kryštofem Mrázkem.“

Naopak mezi nováčky, kteří se rvou o místo v Opavě se řadí hokejisté, kteří prošli mládežnickými kategoriemi Vítkovic. Do této kategorie spadá obránce Šimon Bílý a brankář Dominik Piták. Šanci dostane předvést své kvality také další gólman, a to Jan Baldík, který patřil v loňském roce v barvách Studénky k nejlépe hodnoceným brankářům Krajské ligy, z porubské juniorky přichází na zkoušku útočník Jan Žídek a se Šumperku jednadvacetiletý forvard Jan Urban a také zadák Daniel Slavík, jenž loni hrával za Krnov.

Potvrzené změny v kádru:

Odchody: Jakub Peslar, Lukáš Černý (konec kariéry), Matyáš Daňa (Havířov), David Zdeněk (Kolín).

Příchody: Jan Žídek (Ú, Poruba), Jan Baldík (B, Studénka), Martin Urban (Ú, Šumperk), Dominik Piták (B, Vítkovice) a Šimon Bílý (O, Vítkovice).