Už po necelých dvou minutách přitom prohrávali, domácí poslal do vedení Ďurač. Pak ale Opavští využili dvě přesilovky. Nejprve tečoval Šindelářovu střelu Zdeněk, poté se Černý nejrychleji zorientoval ve skrumáží před Fendrichovou brankou.

Třetí branku přidal Tomáš Rousek a po první třetině to bylo 1:3. V dalším průběhu utkání už se diváci branek nedočkali a Opava tak uhrála veledůležité tři body.

BK Opava – Egis Körmend 116:56
Opava vstoupila do Alpe Adria cupu jasnou výhrou

"Ubojovaný výsledek a skvělá práce kluků. Ve druhé třetině jsme se sice dostali pod obrovský tlak, ten jsme ale přestáli, parádně chytal Matyáš. Ve třetí třetině to byl z naší strany super hokej, ale rozhodčí nás dostali třikrát ven a proto byl tlak domácích, zápas jsme ale pořád měli pod kontrolou. Navázali jsme na dobré výkony z Brodu a z domácího zápasu s Budějovicemi,“ prohlásil po utkání lodivod Opavy, kterého v zápase potěšilo i gesto fair play.

„Chtěl bych také vyzvednout parádní gesto domácích, myslím, že to byl Suchý, který na konci první třetiny odvolal faul Kuby Peslara. To se cení, zvlášť za takového stavu.“

Ilustrační foto.
Fotbalové perličky z regionu: Ligisté pod drobnohledem

V sobotu Opava hostí od 17 hodin Nový Jičín.

KOPŘIVNICE – OPAVA 1:3 (1:3, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Ďurač (Ollender) – 7. Zdeněk (Šindelář, Herman), 14. Černý (Malina, Peslar), 15. Rousek. Rozhodčí: Král – Mikšík, Čelechovský. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 735. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Opava: Daňa (Svoboda) – Šindelář, Šěvěček, Chalupa, Zdeněk, Ficek, Peslar, Zouhar – Malina, Peterka, Kysučan, Štindl, Kovářík, Wolf, Pělucha, Černý, Herman, Hendrych, Rousek, Kadula. Trenér: Pavel Zdráhal. (cha)