Charismatický zpěvák ovšem dokáže sám zaujmout, a to jak hudbou, tak hlavně texty. Minulý čtvrtek nám poskytl rozhovor, ve kterém se mimo jiné zmiňuje o novém albu a taky o prázdninách, které v podstatě neměl.

V letošním roce vydáváte druhé cédéčko. Navazuje nějakým způsobem na to předchozí?

Určitě to navazuje tím, že to dělá furt ten jeden člověk. V tomhle je to spojený, ale jinak je to po vše stránkách jiný. I stylově je to jiný. Jsou to české texty, žádná angličtina.

Kdo aranžmá vytvářel?

Vše jsem dělal já. Hudbu, texty. Zároveň si to taky produkuji a natáčím. Dělám na tom dlouhou dobu a doufám, že to letos stihnu. Je to celkem osmnáct písniček, což jsou v podstatě dvě alba. Ještě přemýšlím, jak to k lidem dostat. Jestli to dám třeba na internet. Deskou nechci vydělávat, ale chci, aby ji mělo co nejvíce lidí. Pět let jsem nic nevydal, protože jsem měl smlouvu s vydavatelstvím, a mně to nevyhovovalo. Musel jsem prostě čekat, až ta smlouva skončí. Jinak už bych desku vydal dávno.

Bude to vaše sólové album?

Na desce budou vystupovat muzikanti z mojí kapely, ale většinu desky jsem si udělal doma. Je tam i hodně počítačových věcí. Budou tam i písničky, které jsem dělal k filmům. Například k filmům pro paní Chytilovou.

Bude to daleko barevnější stylově než ta první deska. Tenkrát jsem to udělal rychle, aby to prostě bylo. Teď to bylo puntičkaření. Možná to bude zbytečný, třeba se to lidem vůbec nebude líbit, ale já tu desku dělám, aby se líbila mně. Muzikou se živím, hlavně skládáním třeba pro reklamy a pro divadla, ale chci mít taky něco svýho, u čeho pak můžu říct: Tohle dělám já.

Bude to určitě zase sranda, žádná vážná deska. Dělám si srandu z dnešních trendů, jako je hip hop a R´n´B. Věci, který jsou teď na vrcholu a všude. Pak jsou tam věci, který by mohly být na tý první desce. Tahle deska je docela provokativní. Nejsou tam ale žádná sprostá slova.

Prázdniny skončily. Jak vypadaly ty vaše?

Hodně jsme jezdili s kapelou, do toho jsem dělal tu desku a hodně jsem skládal muziku. V podstatě jsem neměl deset dní, abych mohl někam odjet. Je mi docela líto, že jsem léto probendil a neudělal jsem si pořádnou dovolenou.

Byl jsem se podívat na Colours of Ostrava. To byl snad jediný z velkých festivalů, na kterém jsme nevystupovali, ale doufám, že tam brzo budeme vystupovat, protože to byl nejhezčí festival, který jsem letos viděl. Krásná dramaturgie, příjemný, naprosto multižánrový, nádherný…

Pro mě to byla přehlídka a ještě to bylo útulný. Každý si tam našel něco a ještě mu tam bylo příjemně. Kdežto u těch ostatních, když jedete na dalších deset českých, tak máte pocit, že jste na jednom. Všude bigboš, pivo, hlína, opilí lidi…

Pro mě Colours byly velezážitek. Myslím si, že mají našlápnuto na evropský známý festival, hlavně tou barevností.

A chystáte se tedy někam po prázdninách?

Já se chystám furt, ale už mi to několik let nevyšlo. No a pak je to Uvolněte se (pozn. redakce program ČT1 Uvolněte se prosím), který teď začne zase. Rád bych se někam dostal na Vánoce, k moři.

Ještě zpět k Opavě a okolí. Kdy vás znova vaši fanoušci budou moci slyšet a vidět?

Měli bychom vystupovat na vánočních trzích.

(ans)