Slavnostním zahájením začal v pátek v 19 hodin další ročník oblíbeného Festivalu v ulicích, který se poprvé po několika stanovištích v centru města přesunul do Poruby, kde nahradil opačným směrem putující Cirkulum.

Na úvod se návštěvníkům, vesměs obyvatelům Poruby – přespolní zavítají primárně asi na sobotní a též nedělní program – představila ostravská kapela Nedivoč, která je hodinu bavila svým koncertem.

Festival v ulicích slibuje velkou zábavu. Dorazí umělci z Argentiny, Austrálie, Česka, Konga, Filipín, Francie, Itálie, Japonska, Kanady, Německa, Senegalu a Španělska.
Festival v ulicích letos v Porubě. Nabídne kanárskou hudbu i tanec s robotem

Už s předstihem začal od 17 hodin také doprovodný vinný festival, k němuž se o víkendu přidá také festival dýmek a přehlídka čajů z celého světa.

Po oba víkendové dny se pomyslné brány otevřeného areálu pro návštěvníky otevřou v 11 hodin, samotný program na jednotlivých stagích začíná vesměs mezi 13. a 14. hodinou.

K vidění budou hudebníci, akrobaté a pouliční performeři z celého světa – jmenovitě z Argentiny, Austrálie, České republiky, Konga, Filipín, Francie, Itálie, Japonska, Kanady, Německa, Senegalu a Španělska.

V sobotu 26. června 2021 pokračoval druhým dnem v Ostravě Festival v ulicích.
Půjdete? Festival v ulicích bude letos v Porubě, v červnu roztančí Hlavní třídu

Návštěvníci uvidí například obří loutky, kreativní lunapark, ohnivou show na obřím kole, středověkou akrobatickou show, mytické masky, pouliční show s robotem, bubeníky, dechový orchestr, pouliční hudební busking, divadla pro děti nebo se budou moci zúčastnit různých workshopů.