V pátek se areál otevře v 15.30 hodin a postupně se představí například Ivan Mládek a Banjo Band, Vypsaná Fixa, J.A.R, Horkýže Slíže nebo kapela Škwor.

Ve 21 hodin proběhne oblíbený hradní karneval s vyhlášením nejlepších masek, příchozí ve vlastnoručně vyrobených maškarách se mohou těšit na zajímavé ceny.

V sobotu bude areál přístupný od 10 hodin a návštěvníci si poslechnou vystoupení Tomáše Kluse, zpěvačky Lenny, Pražského výběru, Visacího zámku ale představí se i kapely Jelen, Slza, Mandrage nebo Divokej Bill.

Ilustrační foto.Zdroj: DENÍK / František Géla

Festival tradičně spolupracuje s Národním památkovým ústavem. V sobotu se tak mohou zájemci vydat na některý z prohlídkových okruhů zámku Hradec nad Moravicí, a to zdarma.

Nově bude pro návštěvníky připraven VIP kemp PLUS, chybět nebude ani klasický VIP kemp nebo stanové městečko. Do Hradce pojede z Opavy v pátek a sobotu opět kyvadlová doprava, a to z vlakové stanice Opava východ.

Autobusy v noci odvezou návštěvníky i z festivalu zpět do Opavy. Kompletní jízdní řád, stejně jako podrobný program festivalu a další informace lze nalézt na www.moravskehrady.cz.

Velké Hoštice již tradičně ožily křtem hříbat a výstavou plemene Český sportovní pony.
Tradiční křest hříbat hostily Velké Hoštice
Práce v Krnovské ulici pokračují - Ilustrační foto.
Doprava v Krnovské bude svedena do jednoho pruhu