Pořadatelé zvolili Landek Park v Ostravě-Petřkovicích, kde se uskuteční od 29. do 31. července.

„Podle už zveřejněné tabulky můžeme připravit akci s téměř kompletním programem, který jsme připravili na loňský rok, kdy vinou pandemie nemohl být uskutečněný. Moc nás to mrzí, ale při omezené kapacitě návštěvníků nejsme schopni některé koncerty z ekonomických důvodů uskutečnit," omlouvá se za pořadatele David Moravec.

Burger Street Festival u OC Forum Nová Karolina v Ostravě, květen 2021.
PODÍVEJTE SE: Burger festival v Ostravě u Karoliny přilákal davy gurmánů

Pořadatelé s těmito kapelami jednají a domlouvají vystoupení v příštím roce, pokud to epidemiologická situace umožní a festival se bude konat v plné kapacitě. Většina dříve oznámených interpretů však pořadatelům potvrdila, že letos vystoupí.

„Všechna jména budeme postupně zveřejňovat. Už teď víme, že fanoušky potěší například Tata Bojs, Ewa Farna i Horkýže slíže," slibuje pořadatel Matěj Ostárek. Festival nabídne návštěvníkům celkem čtyři scény – tři hudební a jednu dětskou. Všechny vstupenky s označením Štěrkovna Open Music 2020 a 2021 zůstávají letos platné a s ohledem na povolenou kapacitu jich bude doprodáno jen omezené množství.

Připomeňte si atmosféru festivalu v roce 2017:

Zakoupit si je zájemci mohou koupit prostřednictvím webu festivalu a od 1. června budou v nabídce i jednodenní vstupenky. Hornické muzeum Landek Park poskytne festivalu zázemí po dobu revitalizace Hlučínského jezera. Obě místa jsou od sebe vzdálena jen šest kilometrů a lokalita je dobře přístupná z Hlučína i z Ostravy. Pořadatelé navíc počítají i se zajištěním posilových autobusových spojů.

Pozůstatky zřejmě vypuštěných fekálií pod Lysou horou objevili místní. Ilustrační foto.
Pod Lysou někdo vypustil „hovnocuc“? Fekálie šokovaly chataře v Beskydech

Štěrkovna Open Music se koná s podporou generálního partnera stavební společnosti Tomáš Straub a pod záštitou náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Lukáše Curyla. „Kultura se vrací, a to je dobře, bez ní jsou naše životy chudší a méně pestré. Na festival Štěrkovna Open Music se těším a jsem rád, že se pořadatelé takto rozhodli. Návštěvníkům i těm, kteří účast zvažují, chci vzkázat, ať se nebojí, s dodržením předepsaných pravidel bude festival bezpečný," konstatuje náměstek Lukáš Curylo.