Filmová novinka česko-moravsko-slovenské produkce se vrací do doby několikrát kopírovaných pásek, rychlodabingu a tragické kvality obrazu a zvuku. Celorepublikovou premiéru si odbyla v úterý v pražské Lucerně. Mladý amatérský, leč rozhodně ne nezkušený režisér tímto svým počinem chtěl společně se svým týmem vzdát hold všem těm, kdo se na výrobě českých verzí zahraničních videokazet podíleli, a divákům tak přiblížit tváře a příběhy lidí, které z té doby znali jen podle hlasu.

Režisér Lukáš Bulava (vpravo) s jedním z protagonistů filmu Králové videa, kde na svá léta s dabingem videokazet vzpomíná i známý hudebník Roman Holý (JAR, Monkey Business).
Karvinská filmová party roku! Králové videa pobaví v sobotu letní kino i Lodičky

“Sám jsem byl překvapen pozitivními, až nadšenými ohlasy na náš dokument. Z čeho mám ale největší radost, tak z toho, že se při této příležitosti sešli lidé, kteří se v osmdesátých a devadesátých letech na výrobě videokopií a dabování filmů podíleli. Takto se naživo po letech potkali například František Fuka, Josef Šedý, Petr Šaroch nebo Dana Hábová,” přibližuje atmosféru pražské premiéry režisér filmu Lukáš Bulava. Nezapomene dodat, že si film získal I část kritiky. “Od paní Spáčilové dostal film 70 procent, což je, si myslím, velmi dobré hodnocení,” říká Bulava.

Od 3. září jde film napříč republikou v distribuční síti společnosti Film Europe a jeho tvůrci se nyní těší na karvinskou premiéru, která se uskuteční příští sobotu v místním letním kině.

Jméno Lukáše Bulavy není v amatérské kinematogafii úplně neznámé. Jako scénárista a režisér či kameraman má totiž na své kontě už několik hororů. Za některé z nich získal i několik cen.

V Zoo Ostrava v pátek 4. září utekla tlupa kočkodanů. Pracovníci zoo varují návštěvníky.
V ostravské zoo utekla tlupa kočkodanů. Nejsou to mazlíčci, varovala mluvčí!