Z nebe padaly šňůry deště a návštěvníci hukvaldského Kryštof kempu se soukali do pláštěnek nebo se utíkali ukrýt do některého z festivalových stanů. V sobotu odpoledne počasí chvíli trvalo, než se umoudřilo.

Naštěstí pak ale ukázalo vlídnou slunnou tvář a zhruba sedm tisíc návštěvníků akce si mohlo naplno užívat jedinečný program.

„Na kapelu Nebe nebylo nebe vlídné, šli jsme se dětma schovat do stanu. Ale jinak je to tady perfektní, celý program, výběr kapel… Mám ráda Kryštof, tak jsem nadšená, že se nám v předprodeji podařilo koupit lístky,“ vyjádřila se Petra z Háje ve Slezsku a připomněla tak, že akce byla už loni hned po spuštění předprodeje vyprodána.

Kryštof Kemp 2018 na Hukvaldech, 14. července 2018 v Hukvaldech.Zdroj: Deník / Lukáš Kaboň

Kapacitu míst v hukvaldské oboře kapela Kryštof nenafukovala na víc než oněch sedm tisíc, aby zabránila tlačenicím a zachovala pohodovou atmosféru.

Kryštof Kemp 2018 na Hukvaldech, 14. července 2018 v Hukvaldech.Zdroj: Deník / Lukáš KaboňTento přístup ocenili i další návštěvníci na Hukvaldech, kteří si už za slunečného počasí užívali koncerty slovenské kapely No Name či sólové vystoupení výtečného Petra Jandy s největšími hity Olympicu. A na závěr to pak plná obora lidí naplno rozjela na hity hlavních aktérů – kapely Kryštof.

„Byli jsme tady už před dvěma lety a chtěli jsme jet znova kvůli té atmosféře. Když to srovnáme s jinými festivaly, tak je to tady nejlepší. Stanujeme tady, program nás baví od rána do noci, spokojené jsou i děti, protože celé akcí vládne rodinná pohoda,“ konstatovaly Lenka a Verča z Havířova.

Kromě hudebních vystoupení přinesl Kryštof kemp opět nejrůznější soutěže a atrakce pro děti. Úspěch u návštěvníků sklízelo i to, že členové kapely Kryštof, kteří tentokrát akci pojali v duchu rytířů od kulatého stolu krále Artuše Ričičiny, jsou celé odpoledne mezi nimi.

Vodáci. Ilustrační foto.
Osobnosti regionů: Vodákům povolte dvě piva, cyklistům jedno a lyžařům žádné

V Krčmě zbrojíře Nikose tak vařil před očima lidí i s kuchařem Romanen Vaňkem saxofonista Nikos Petros Kuluris. Kdo se chtěl naučit hrát s Jakubem Dominikem na bicí, mohl zvolit Lekce bubenické rytíře Kuby. A protože k festivalům patří pivo, tak v Krčmě u kata Ondry čepoval hostům zlatavý mok z pivovaru Ostravar trombonista Ondřej Kyjonka.

„Lidí by tady mohlo být více, ale to nechceme, abychom zachovali určitý standard a kvalitu služeb. Snažíme se spíš vylepšovat detaily, ať jsou tady návštěvníci spokojeni. Kryštof kempy jsou zkrátka o tom našem fanouškovském jádru, se kterým se tady zblízka potkáváme. Myslím, že tento přístup, že děláme projekty, které jsou v Česku ojedinělé, dostal naší kapelu až nahoru,“ konstatoval závěrem Ondra Kyjonka.

Vodní nádrž Baška na Frýdecko-Místecku.
Kam k vodě? V přehradě Baška se kvalita vody prudce zhoršila