V této fulnecké skupině působí také opavský kytarista Jan Glos. Dlouholetou stálici HC3 však tvoří zpěvák Čegy, baskytarista Miroslav Mroček a za bicí od samotného vzniku kapely usedá Petr Sadloň. Společně tito čtyři muzikanti prožili velice zajímavé léto.

„Vystupovali jsme na různých letních festivalech. Bylo jich kolem patnácti. Hráli jsme na větších festivalech například v Praze, Karviné a Krnově, ale i na menších tady poblíž. Lidé byli všude super a bylo vidět, že poslouchají novou desku, jelikož si už s námi nové písně na koncertech zpívali," upřesňuje bubeník Petr Sadloň.

Do Opavy se vrací každoročně

Koncertů HC3 se u nás v Opavě můžeme dočkat poměrně často, každý z nich však stojí za to a má vždy svou dávku energie. Kromě Music Clubu 13 jsme mohli být v minulých letech svědky koncertů HC3 například v Music Baru Jam či na Majálese v Městských sadech.

„V Opavě hrajeme moc rádi, protože tu máme spoustu kamarádů a známých. První koncerty jsme tu odehráli už kdysi v druhé polovině devadesátých let, kdy se ještě hrálo v sálech a kluby teprve vyrůstaly. No a od té doby se tu neustále vracíme a není rok, kdybychom tu neodehráli alespoň dva koncerty," říká Petr Sadloň.

Dalším důvodem, proč se HC3 do Opavy tak často vrací je určitě i nahrávací studio baskytaristy Miroslava Mročka, ve kterém nahrávaly opavské kapely, jako jsou Fish and Chips, Scarlett Avenue či LDGC, kteří společně s HC3 pokřtili svou novou desku.

V USA to tenkrát bylo super

Nu-metalisté HC3 patří k hrstce českých kapel, které strávily dlouhý čas ve Spojených státech amerických a zažívaly tam i úplně zaplněné kluby. „Bylo to tenkrát super, bydleli jsme všichni v jednom domě. Z jednoho pokoje jsme si udělali zkušebnu. Chodili jsme spolu do práce a o víkendech jezdili po klubech a hráli," vzpomíná Petr Sadloň, jeden ze zakladatelů HC3.

V současnosti však pobývají v rodné České republice a jejich kalendář je do konce roku velice pestrý. „Na listopad a prosinec chystáme menší turné s kapelou X-Left to Die z Chomutova," sděluje Petr Sadloň.

Nejnovější album skupiny HC3 zaznamenalo velký úspěch, prozatím se však nová deska nechystá a podle bubeníka Petra Sadloně si na ni budou muset fanoušci ještě počkat. „Nějaké nápady samozřejmě máme. Už se z toho rýsuje pár nových písniček. Ale na další desku to zatím nebude. Na tom si budeme muset dál záležet."

Pokud jste poslední opavský koncert HC3 propásli, budete mít další příležitost 2. listopadu v Klubu Art.

Vojtěch Tkáč