Kvůli nejisté situaci způsobené epidemií koronaviru a zpřísnění preventivních opatření na Frýdecko-Místecku a Karvinsku se organizátoři rozhodli pro zrušení letošního ročníku festivalu Ladná Čeladná. Nicméně celý program, který byl připravený, se přesouvá na rok 2021. Zakoupené vstupenky zůstanou v platnosti.

Plošné testování v souvislosti s nákazou Covid-19 v Dole Darkov na Karvinsku. Hygienikům pomáhala i armáda. Ilustrační foto.
Počet nakažených na Karvinsku překročil tisícovku. K řešení má výhrady i hejtman

Festival se měl konat druhý srpnový víkend. Vystoupit mimo jiné měl Janek Ledecký, Vypsaná fixa nebo Čechomor a Martina Pártlová. „Budeme se snažit celý ohlášený program přesunout na příští rok. Většina interpretů s tím již nyní počítá. Pokud by ale přece jen došlo k nějaké změně v programu, včas na ni návštěvníky upozorníme,“ informuje ředitel festivalu Jindřich Vaněk.

Prodané vstupenky jsou platné i pro další rok. Lidé si je tedy mohou ponechat, nebo zažádat o vrácení peněz. „Je sice možné zažádat si o vrácení peněz, ale pokud si návštěvníci ponechají zakoupené vstupenky, vyjádří nám tak svou podporu,“ dodává Vaněk. Podrobnější informace pořadatelé uveřejní na webových a facebookových stránkách festivalu.

Tereza Liczmanová

Ilustrační foto.
Pět zraněných ošetřovali záchranáři po nehodě u Dobré. Přiletěl také vrtulník