Z operního souboru ji získal sólista Alexandr Vovk především za ztvárnění Evžena Oněgina, z činoherního souboru patří opět Kostasi Zerdaloglu zejména za ztvárnění krále Leara a cenu diváka převzal znovu Daniel Volný.

Barytonista Alexandr Vovk prožil dětství v Kyjevě, kde vystudoval Reinhold Glüer konzervatoř v oboru jazzový kontrabas a Národní akademii hudby P. I. Čajkovského v oboru operní zpěv. Následovaly dva roky zpívání v kyjevských divadlech a postgraduální i doktorské studium na VŠMU Bratislava.

Po něm prošel všemi slovenskými divadly a od roku 1999 působí v opavském Slezském divadle. Bydlí 
v Opavě, manželka je rovněž operní sólistka a mají ročního syna Thomase.

Alexandr Vovk, operní pěvec pocházející z Kyjeva, jako Evžen Oněgin.

Alexandr Vovk, operní pěvec pocházející z Kyjeva, jako Evžen Oněgin. foto: Petr Veselý

Kostas Zerdaloglu se narodil 3. února 1953 v Jeseníku, ale své rodové kořeny má v Řecku. Po brněnské konzervatoři vystudoval herectví i divadelní režii na JAMU. Po ostravském Divadle Petra Bezruče a divadle v Karlových Varech přišel v roce 2003 do Slezského divadla, kde skvěle ztvárňuje řadu výrazných postav.

Diváci ho milují a on je rovněž. Netají se názorem, že opavští diváci jsou ti nejlepší, jaké po své cestě divadly napříč republikou potkal. První opavskou Thálii získal v sezoně 2005 za Vévodu ve hře Divadlo svět.

Kostas Zerdaloglu jako král Lear.

Kostas Zerdaloglu jako král Lear. foto: Petr Veselý

Daniel Volný se narodil 28. března 1984 v Opavě a vystudoval JAMU. Po absolvování přijal angažmá ve svém rodném městě. Slezské divadlo mu nabídlo hezké role, na kterých se „udělal", a nejzdařilejší z nich jsou ty komické.

Pro svůj mladický vzhled a komunikativní povahu se těší velké oblibě především u divaček. První cenu diváka dostal 
v sezoně 2012.

Daniel Volný jako tanečník David v komedii Náš dům, náš hrad.

Daniel Volný jako tanečník David v komedii Náš dům, náš hrad. foto: Petr Veselý