Kromě tradičních regionálních ekologických potravin a řemeslných výrobků se pak ve stáncích objeví například i sýry z Čech, Moravy, Slovenska, Holandska, Francie a Itálie či ojedinělé tradičním způsobem vyrobené máslo ze Tří dvorů. Velkým lákadlem bude ale pochopitelně i zabijačka.

Koupit si tu bude možno čerstvé klobásy, jitrnice, jelita, sekanou, tlačenku, slaninu a řadu dalších pochutin přímo od kravařského řezníka. Mimo to bude k dostání i dančí nebo jelení maso a jelení salámy a klobásy. Eventuální „výlet do peněženky" poté mohou návštěvníci spláchnout punčem, grogem, svařákem nebo čepovaným pivem.

„Pořádáme slavnostní zakončení trhu se zabijačkou sice již třetím rokem, ale i tentokrát se bude jednat o výjimečnou a originální akci. Srdečně na ni zveme všechny obyvatele opavského okresu i kohokoli, kdo sem třeba jen náhodou zavítá," říká organizátor farmářských trhů Robert Lankdaš.

Akce se koná v pátek od 9 do 16 hodin a v sobotu od 9 do 12 hodin. V případě velkého zájmu však může být v sobotu provozní doba trhu i prodloužena. Nová sezona farmářských trhů následně začne zhruba na počátku měsíce dubna roku 2014.