Navštívili mimo jiné antické město Kassope, kaňon řeky Acheron, vnitrozemí ostrova Lefkády, pohoří národního parku Vikos-Aoos a mnoho dalších zajímavostí.

Získané poznaztky si jen pro sebe nechat nechtějí a rádi se o ně ve středu 3. srpna od 17.30 hodin podělí s návštěvníky Historické výstavní budovy.

Vedoucí oddělení sbírkových předmětů Pavel Petr a preparátor Michal Jakubec jim přiblíží přípravu na expedici a samotnou cestu po Řecku.

Nevynechají ani dokonalou atmosféru večerní Prevezy, která na ně udělala nezapomenutelný dojem. Díky přátelskému vztahu s majitelkou olivového sadu, která se ochotně ujala role tlumočnice, pronikli opavští muzejníci i do tajů místní kuchyně. Jak?

Při návštěvě prevezské taverny zůstali v rozpacích nad bohatou nabídkou nejrůznějších specialit. Majitel taverny však reagoval spontánně velkoryse jim naservíroval asi deset druhů nejlepších pokrmů, takže večeře proběhla formou švédského stolu.

„Díky tomuto přátelskému gestu nám bylo okamžitě jasné, co se skrývá pod označením řecká kuchyně," vzpomíná Pavel Petr. V zásobě mají oba cestovatelé i spoustu dalších historek a zajímavostí, o které se podělí se svými posluchači.

Vstup na besedu je zdarma. (jih)