Díl pátý : Poprvé na Miami Beach

Karel Gott navštívil během svého života v USA celou řadu měst a míst. V rámci amerického turné ale poprvé zavítal na Miami. Zatímco kapela vyrazila po našem příletu do obchodů, Karel se rozhodl prohlédnout si pláž.

Jelikož mu bylo jasné, že více času mít nebude. Vzal jsem foťák a vyrazil s ním přes rušný bulvár plný restaurací a obchodů. Za chvíli jsme stáli na nekonečné pláži u boudy pro plavčíky, kterou zná většina Čechů ze seriálu Pobřežní hlídka. Zpěvák v košili a dlouhých kalhotách si chvíli užíval slunečních paprsků a já jsem fotil jako o život.

O pár minut později jsme již seděli v luxusní limuzíně a uháněli k rezidenci honorární slovenské konzulky. V limuzíně hrála televize a v ní běžel záznam Karlova koncertu z osmdesátých let. Zpěvák se snažil marně obrazovku vypnout, kdy jeho úsilí vyvolalo úsměvy na tvářích řady z nás.

Nakonec se mu to povedlo, stáhl si okénko, spokojeně pozoroval Miami a vyprávěl nám u toho své zážitky a poznatky. Návštěva u honorární konzulky byla velice přátelská. Někteří muzikanti využili v tropické noci k osvěžení jejího bazénu. Já jsem si chtěl jako bývalý vodní záchranář skočit do jezera mezi rezidencemi. Konzulka mě upozornila, že není vyloučeno, že budu tamním aligátorům chutnat. A tak jsem byl rád za bazén.

Jiří Krušina – rodák z Opavy začal s Karlem Gottem spolupracovat jako novinář a fotograf Deníku v roce 2004. Absolvoval s ním několik turné a řadu samostatných koncertů po Česku, Slovensku i Německu. Jako člen zpěvákova týmu ho doprovázel na turné v USA a dokumentoval také zpěvákovu poslední návštěvu Ruska v roce 2013. Spolupráci ukončilo v roce 2015 zpěvákovo onemocnění. V současné době působí Jiří Krušina jako tiskový mluvčí nemocnic v Opavě a Krnově.

Spolupráce s Karlem Gottem byla pro Jiřího Krušinu z Krnova splněný dětský sen. Doprovázel ho dvanáct let na cestách jako novinář a fotograf.
Splnil se mi klukovský sen: vozit Karla Gotta, říká bývalý novinář z Krnova
Fantazie Karla Gotta objevila v Krnově továrnu na draky.
Jak Karel Gott v Krnově objevil velkou továrnu na draky