Díl devátý: Zachránil okradenou fanynku

Nejvěrnější fanoušci Karla Gotta se za roky své přízně znali nejen se zpěvákem, ale také s členy jeho týmu.

Téměř pravidelně se tito lidé dostávali do zákulisí koncertů, kde se mohli setkat a krátce pohovořit se svým idolem. Mezi tyto fanoušky patřila šéfka Karlova fanklubu z Rakouska Trixie.

Ta se snažila jezdit na většinu koncertů a vždy zpěvákovi přivezla nějaký speciální dárek. Na podzim roku 2012 se vydala z Rakouska do Brna vlakem. Při dlouhé cestě usnula, a zatímco držela v rukou pevně dárek pro zpěváka, tak ji zloděj ukradl kabelku s doklady i hotovostí. Vstupenku pro ni naštěstí měly kamarádky z Česka, a tak cestu na koncert nevzdala.

O svém zážitku se svěřila mě a Karlovu tajemníkovi Honzovi Adamovi. Prosila nás, ať nic neříkáme zpěvákovi a tak jsme udělali až do závěru koncertu. Ve chvíli, kdy Trixie čekala před šatnou s dárkem jsme zpěváka o tom, co ji postihlo, informovali.

Ten věrnou fanynku přijal v šatně a probíhala běžná konverzace i předání dárku. Ve chvíli, kdy se oba loučili, se Karel fanynky zeptal, zda mu nechce něco říci. Ta se rozplakala a pověděla mu o tom, co ji potkalo.

Hrob zpěvačky Věry Špinarové.
Špinarka odpočívá v pokoji. Davy fandů za ostravskou legendou na hřbitov nechodí

Zpěvák jí okamžitě nabídl odvoz domů. To, ale Trixie odmítla, a tak sáhnul do kapsy jednoho ze svých obleků a vytáhl několik bankovek, které ji dal. Fanynka zpěvákovi slíbila, že peníze vrátí, ale ten ji řekl, že jde o přátelskou pomoc a žádné vracení prý nepřipadá v úvahu.

Jesenický fotograf Tomáš Neuwirth.
Nafotil hřbitov na Rejvízu v zimě, šejkové z Emirátů si ze snímku sedli na zadek

Poté, co Trixie opustila šatnu, jsem viděl slavíka snad poprvé skutečně rozčileného. Přál si potkat onoho zloděje a říct mu, co si o něm myslí.

Jiří Krušina – rodák z Opavy začal s Karlem Gottem spolupracovat jako novinář a fotograf Deníku v roce 2004. Absolvoval s ním několik turné a řadu samostatných koncertů po Česku, Slovensku i Německu. Jako člen zpěvákova týmu ho doprovázel na turné v USA a dokumentoval také zpěvákovu poslední návštěvu Ruska v roce 2013. Spolupráci ukončilo v roce 2015 zpěvákovo onemocnění. V současné době působí Jiří Krušina jako tiskový mluvčí nemocnic v Opavě a Krnově.