Po Peteru Lipovi, Ivanu Mládkovi nebo kapelách The ABS a The Jazz Cake se natěšenému ostravskému jazzovému publiku představí další velké postavy nejen české, ale také evropské scény. Dramaturg a producent Jazz Open Ostrava Boris Urbánek zve především na francouzskou kapelu Electro Deluxe. „Před dvěma roky jsem se do ní doslova zbláznil. Je to skvělá show. Říkal jsem si, že je někdy musím v Ostravě mít, a vyšlo to. Moc se na koncert těším,“ řekl Urbánek.


Skupinu Electro Deluxe tvoří sedm nejvyhledávanějších francouzských a amerických hudebníků, kteří patří k absolutní špičce svého žánru. „Jejich hudba je skvělou kombinací soulu a funku. V čele kapely stojí nepřehlédnutelný, charismatický zpěvák James Copley,“ poznamenal Boris Urbánek. Jejich tři poslední alba se díky žánrovému přesahu dlouho držela nahitparádových žebříčcích. „Hudba Electro Deluxe zní také ve filmech, televizních produkcích, včetně epizody bývalého televizního seriálu číslo 1 ve Spojených státech – The Good Wife,“ zmínil Urbánek.


V současnosti dobývá kapela všechna významná světová koncertní pódia. Vystupovala v celé Evropě, v Číne, Indii, Kanadě, Mexiku, Turecku, zářila na nejprestižnějších jazzových festivalech.
„Navíc byli oceněni francouzským ekvivalentem Grammy, Victoire de la Musique, za rok 2017,“ připomněl Urbánek. Velký kulturní zážitek slibuje také vystoupení herečky a zpěvačky Bereniky Kohoutové s legendou jazzové hudby Emilem Viklickým.

Páteční program Jazz Open Festival na Slezskoostravském hradě - od 19 hodin.
Vystupují: Berenika Kohoutová & Emil Viklický, Dalibor Mráz, Federico Malamana, Marius Pop, Electro Deluxe.
Vstupné: 290 korun.

Cirkulum v Ostravě-Porubě. Ilustrační foto z předchozích ročníků.
Festival Cirkulum je tu, šapitó stojí, začíná uzávěra Hlavní třídy v Porubě