Dnes se opavským posluchačům představí spolu s domácími smyčcovými orchestry opět dva hosté. Vystoupení začne o půl šesté večer ve Sněmovním sále minoritského kláštera.

Jako první vystoupí vítěz rozhlasové soutěže Concerto Bohemia 2006 Komorní orchestr Jana Noska z Hodonína, jehož dirigentem je David Herzán, druhý pak Komorní orchestr Iši Krejčího z Olomouce, jehož členy jsou vedle žáků ZUŠ i učitelé této školy a uměleckým vedoucím Josef Dvořák.

Na pořádání malého festivalu, který se původně jmenoval Novoroční setkání, se stále podílí statutární město Opava a Umělecká agentura Karla Kostery. Dirigentka Naďa Hanousková již tradičně pozve na pódium v minoritském klášteře všechny mladé hudebníky, kteří se střídají na zkouškách tří školních ansámblů – Houslového souboru, Dětského komorního orchestru a Opavského studentského orchestru.

Ten patří již od svého vzniku v roce 1997 k nejúspěšnějším smyčcovým souborům v naší zemi v počtu získaných cen v národních i mezinárodních soutěžích i svou bohatou koncertní a nahrávací činností.

Posluchači se mohou těšit na skladby barokních mistrů (Vivaldi, Corelli, Händel, Bach), představitele klasicismu (Mozart), romantismu (Grieg) či hudby 20. století (Bartók, Martinů), ale i na filmovou hudbu Johna Williamse.