Pokud patříte mezi příznivce tohoto charizmatického umělce a jeho milého seskupení, pak si rozhodně nenechejte ujít čtvrteční koncert v Klubu Art v Obecním domě. Začíná ve dvacet hodin.

Hudební styl seskupení je řazen do world music. V jeho hudbě se mísí inspirace moravskými a slezskými tradičními písněmi. Tomáš Kočko & Orchestr byli za své umění třikrát nominováni na cenu Anděl. Za album Poplór navíc získali třinácté místo v soutěži Europian World Music Charts.

Zvuk kapely je akustický, prostupuje jím rock, etnická hudba i jazz. S Tomášem Kočkou & Orchestrem se lidé mohli setkat na mnoha významných festivalech world music, festivalech folkových, folklorních, rockových i festivalech alternativní hudby v ČR i zahraničí.

Do povědomí vstoupil písničkář recitálem, ve kterém uvedl zhudebněnou poezii básníka píšícího v dialektu beskydských horalů - Ladislava Nezdařila. Zpopularizoval a pro mnohé objevil beskydského barda, který své dílo zasvětil rodným horám, jejich obyvatelům, zvykům a slavným hrdinům tohoto kraje.

Písně na básnické texty Ladislava Nezdařila tvoří podstatnou část Kočkova repertoáru. Druhou významnou částí je původní ohlasová tvorba inspirovaná zbojnickou tematikou, zvláště pověstmi a písněmi o Ondrášovi, legendárním hrdinovi beskydských hor.

Repertoár doplňují osobité úpravy tradičních písní Moravy. Na hudebním kontě má Tomáš Kočko & Orchestr celkem sedm hudebních alb, z nichž poslední je právě Koleda. V ní dokonce vystupují Opavané. Jedna píseň byla natočena na koncertu v Opavě.