Vernisáž výstavy proběhne v pátek v 18 hodin, v případě zájmu budou mít lidé možnost obrazy zhlédnout po předchozí domluvě na 602 700 568 také v dalším týdnu.

Milan Onderka loni oslavil 80. narozeniny. Malovat začal již jako dítě, olejomalbě se věnuje od svých studentských let. Jeho vášní je krajinomalba, dosud ve volném čase vytvořil přibližně stovku děl. V hornickém učilišti se vyučil konstrukčním zámečníkem, na vojně v Prešově byl radistou a výsadkářem. Pracoval v braneckých železárnách, a také jako zámečník fáral na dole Ignác v Ostravě.

V Nových Sedlicích vystaví obrazy místního malíře.Zdroj: Deník / Veronika Bernardová

S potápěčským klubem Rejnok brigádně čistil česla a dna přehrad Kružberk a Podhradí, byl i úspěšným kynologem, vyšlechtil několik nových odrůd růží. Jeho druhým velkým koníčkem je fotografování, před lety zhotovil automat na vyvolávání barevných fotek.

Věnoval se i sportovní střelbě a s rodinou procestoval na skútru a vlastnoručně vyrobené sajdkáře Polsko, Německo a Slovensko. Milan Onderka dosud žádný obraz neprodal, mnoho jich však dle svých slov vyměnil na vojně třeba za delší vycházku nebo za odpušťák. Vstup je výstavu volný.

Alice Stoklasová (vlevo) a Alena Václavíková (vpravo) mají důvod k radosti.
Úspěch opavského okresu: má nejlepší firmy i živnostnice