Všichni jsme čekali medaili, zvláště po povedené přípravě a Českých hokejových hrách. Bohužel náš tým poznamenal hned první smolná porážka s Ruskem, kdy jsme měli bodovat. Gól v samém závěru náš výkon v dalších zápasech hodně poznamenal. Souhra nešťastných okolností a nula bodů po dvou zápasech nás dostaly do nepohody, ze které jsme se složitě dostávali. Jeden moment s námi zamával a my se už z toho nedostali.

I kvůli stálým změnám v sestavě trenéři nevyužili potenciál Filipa Chytila, nenašli mu správnou roli v týmu. Coby jeho agent jsem na něj vždy náročnější a přísnější než ostatní, ale i přesto podle mne zvládl svůj třetí turnaj na MS nejlépe ze všech.

Bývalý reprezentační hokejový brankář, olympijský vítěz z Nagana (1998) a trojnásobný mistr světa Roman Čechmánek.
Čechmánek: Opět náš čeká bušení do pevné obrany. Klukům věřím!

Přestože českému týmu MS nevyšlo, Filipa Pešána bych od kormidla neodvolával. Kromě toho, že nejsem příznivcem rychlých výměn trenérů, i pro něj byla uplynulá sezona ovlivněná pandemií zvláštní. Má vizi kam národní tým dál směřovat a proto bych mu dal ještě další šanci.

A kdo vyhraje titul mistrů světa? Mezi kvartetem nejlepších jsou týmy, které by ještě na začátku turnaje zde nikdo nečekal. Aktuálně nejpozitivněji na mě působí výběr USA, který je hodně ofenzivní a střílí góly.

Jaroslav Balaštík, bývalý reprezentant, člen klubu hokejových kanonýrů.