Bruntál leží mezi Pradědem a Slezskou Hartou. Proto se často prezentuje jako „město mezi vodou a horami“. V Bruntálu se v těchto dnech objevil billboard se sdělením: „Děkujeme generále, děkujeme hejtmane. Pravda a slušnost ve městě mezi vodou a horami.“

Tento text doplňuje fotografie Bruntálu s Jeseníky v pozadí. Na billboardu není uvedena informace, kdo je zadavatelem tohoto reklamního sdělení. Přestože na billboardu nejsou jména, z kontextu je jasné, že generálem je myšlen budoucí český prezident Petr Pavel a hejtmanem Ivo Vondrák, který mu dal ve volbách svůj hlas.

Politik Ivo Vondrák.
Hejtman Vondrák: Pracuju, jak jsem slíbil, program plníme. Není proč končit

Nejzajímavější na tomto billboardu je skutečnost, že v kampani před prezidentskými volbami 2023 se Vondrák s Pavlem nikdy neobjevili ve společné reklamě. Proč by někdo z Bruntálu inicioval a platil takové reklamní sdělení až po volbách?

Bruntálský billboard zapadá do právě probíhající veřejné diskuse, zda hejtman zvolený za ANO musí být za všech okolností loajální vůči prezidentskému kandidátovi tohoto hnutí. Hlas hejtmana Ivo Vondráka (ANO) proti oficiálnímu kandidátovi ANO část společnosti vnímá jako zradu a část naopak jako projev „pravdy a slušnosti“.

Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák při fotografování pro Deník.
Vondrák opustil poslanecký klub ANO, podle Schillerové neunesl kritiku

„Pouze jsem prezentoval svůj názor. Nevyzýval jsem nikoho, aby nepodporoval Andreje Babiše. Řekl jsem naprosto zřetelně, že je to můj názor. Neplánoval jsem, že s tím budu veřejně vystupovat. Padla otázka a měl jsem dvě možnosti. Tedy že buď budu lhát, nebo řeknu pravdu. Nemohl jsem udělat nic jiného, jinak bych před dotazem kličkoval,“ vysvětluje Ivo Vondrák, proč před prezidentskými volbami pravdivě odpověděl novinářům na otázku, koho bude volit.