S mírou špíny, kterou odhalily nejnovější stěry se ale setkali krajští hygienici vůbec poprvé. Nalezeny byly koliformní bakterie. To jsou, jednoduše řečeno, mikroorganismy žijící ve střevech obratlovců, včetně člověka.

Z čehož vyplývá, že si zaměstnanci nemyli ruce. Jak by také mohli, když bylo umyvadlo před toaletou zaházeno všemožnými věcmi. Hygienici v něm nalezli toaletní papír, kýbl, ale také velkou dýni.

Kontrola v známém opavském asijském bistru odhalila bídnou hygienu.
Kontrola ve známém asijském bistru v Opavě odhalila vážné problémy s hygienou

Sami zákazníci si všimli velice znečištěného pracovního oděvu obsluhy, někteří z nepochopitelných důvodů restauraci i přes to navštěvovali dál. To tam musí nejspíš vařit naprosto excelentně… Neklidní zákazníci ale anonymně upozornili Krajskou hygienickou stanici.

K nápravě sice došlo v podstatě ihned, ale můžeme jen hádat, jak dlouho asi provedená dezinfekce a sanitace vydrží. Nejspíše bude v rámci správního řízení uložena také pokuta dle platné legislativy.

Státní zdravotní dozor je v provozovně sice prováděn každoročně, ale to není řešení. V místech, kde se zpracovává jídlo by kontroly měly probíhat daleko častěji.

Ilustrační foto.
Do Opavy přijede Národní cirkus Originál Berousek