Nedávno se občané z Hlučínských novin dozvěděli, že bylo v Hlučíně založeno nové nepolitické hnutí s názvem Náš Hlučín v čele se starostou, dalším zastupitelem, členem městské rady a s řadou dalších osobností Hlučína.

Vznik tohoto hnutí starosta vysvětluje slovy, že oni „nejsou slibující politici, ale jsou Hlučíňáci se zájmem o vzkvétající město Hlučín, a že v rámci svých možností a schopností budou přispívat k rozvoji města…atd.“.

Těmto slovům našeho starosty nerozumím. Všeobecně je totiž známo. že starosta svou politickou kariéru odstartoval už v roce 1994 jako člen ODS a zastupitel města Hlučína, že byl předsedou finančního výboru, členem Rady Hlučína, že v roce 2008 jako navržený kandidát stranou ODS byl zvolen starostou Hlučína, a stále je předsedou Dozorčí rady městské firmy Teplo Hlučín, spol. s r.o.

Je také členem dozorčích rad v městských firmách TS Hlučín s.r.o. a VaK s. r .o.

Přemýšlím, proč starosta před blížícími se komunálními volbami iniciativně zakládá ono nepolitického hnutí v Hlučíně. Chce si snad tímto krokem zajistit post zastupitele Hlučína anebo má chuť se ucházet o post senátora? A to vše právě pomocí nepolitického hnutí Náš Hlučín?

Jsem přesvědčená, že občané mají právo vědět, jak to se současnou politickou či nepolitickou angažovanosti starosty města Hlučína doopravdy je. Věřím, že se starosta k tomuto rád veřejně vyjádří.

Adéla Adamová, Hlučín

Názory čtenářů zveřejněné v rubrice Čtenář má slovo nemusí vyjadřovat stanovisko redakce. Ta si vyhrazuje právo krátit či odmítnout příliš dlouhé příspěvky.