Když však zrovna projížděli mezi Hlučínem a Darkovičkami, srazilo se vozidlo rendez-vous s osobním autem. „Nehoda si vyžádala tři zraněné. Dva členy posádky a jednoho cestujícího z civilního vozidla.

Všichni zůstali po nehodě při vědomí a utrpěli středně těžká poranění,“ popisoval mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl. Na pomoc ihned vyrazily pozemní posádky z Dolního Benešova a Ostravy, odkud přilétl i vrtulník letecké záchranné služby.

Ilustrační foto.
Do opavského babyboxu byla odložena holčička

„Pětadvacetiletý muž musel být ošetřen s poraněními hlavy, horní a dolní končetiny, posléze jej letečtí záchranáři přepravili do ostravské Fakultní nemocnice (FN). Členové posádky sanitního vozidla, lékařka a zdravotnický záchranář, utrpěli zranění hrudníku, respektive páteře a kolegové je po poskytnutí neodkladné přednemocniční péče transportovali do ostravské FN a opavské Slezské nemocnice,“ pokračoval.

Pacienta z Píště, ke kterému byli záchranáři původně voláni, ošetřil hlučínský tým rychlé zdravotnické pomoci a přepravil jej do nemocnice.

„K zajištění nepřetržité přednemocniční neodkladné péče ve spádové oblasti Hlučínska byla do služby povolána náhradní posádka a do provozu uvedeno záložní vozidlo rendez-vous,“ doplnil Lukáš Humpl.

Policejní akce v Bílé, policisté rozdávali bezpečnostní šle.
Reflexní šle zachraňují životy motocyklistů