K vážné dopravní nehodě došlo v neděli 26. dubna. 

HC Slezan Opava. Ilustrační foto.
Opavský hokejový klub má nového jednatele

"V deset hodin přijali operátoři ZZS MSK informaci o havárii motocyklu poblíž Vítkova. Na místo události byla vyslána pozemní posádka rendez-vous a vzlétl vrtulník LZS," informoval mluvčí Moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.  

Pacient byl zajištěn krčním límcem a zafixován do podtlakové matrace. "Po nehodě zůstal při vědomí, zasahující lékaři u něj však zjistili těžké poranění, a to v oblasti hrudníku, břicha, páteře a horní končetiny. Po provedení opatření v rámci přednemocniční neodkladné péče, byl postižený letecky transportován na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice," uvedl dále mluvčí záchranářů.

Stadion SFC Opava.
Fotbalová Opava založila transparentní účet

Na místě zasahovaly i dvě jednotky moravskoslezských hasičů. Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno v neděli po desáté hodině dopolední. Na její místo ihned vyjela jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Vítkov a jednotka dobrovolných hasičů z Oder.

Muž i jeho motocykl leželi v potoce, který nebyl naštěstí příliš hluboký. Po úspěšném vyproštění jej hasiči vynesli na páteřní desce na metr vysoký násep na okraj silnice a předali týmu ZZS MSK. Asistovali při jeho ošetřování. Pak jej ještě asi 200 metrů přenášeli k vrtulníku LZS. Nehoda motorky nezpůsobila únik provozních kapalin," doplnil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. 

V životě člověk nemá nic plánovat, věří squashistka z Opavy