Čtyřiadvacetiletý místní muž se dostal do konfliktu hned se čtyřmi jinými muži – pětadvacetiletým a jednadvacetiletým z Vřesiny, dvaadvacetiletým z Píště a třiadvacetiletým z Bolatic. Kromě slov se do akce dostaly i ruce a muž odešel z kolbiště se zraněním obličeje.

Místo k lékaři ale zamířil ke svému autu a rozjel se směrem k místu, kde před chvílí dostal bolestivé rány. Měl štěstí. Čtveřice postávala před vchodem do restaurace, a tak jen stočil volant, přejel do protisměru a zamířil na postávající chlapy.

Aniž zastavil, rozjel se pak k domovu. Auto naštěstí jen zraňovalo. Nejhůře dopadl muž z Píště, který utrpěl zranění bérce a musel být ošetřen na opavské chirurgii. Také Bolaťan musel do Slezské nemocnice, kde jej jednorázově ošetřili.

Zbývající dva pak vše odnesli jen několika oděrkami, a tak se obešli bez lékařského zákroku. Mezitím ale do Slezské nemocnice zamířil i pomstychtivý řidič. Než ho lékaři ošetřili, přišli si pro něj policisté. Ti u něj zjistili 1,76 promile alkoholu v dechu.

Muž neodmlouval a souhlasil s odběrem krve, který nález potvrdil. Policisté celou záležitost prošetřují. Zajímají se hlavně o to, proč došlo k předchozí potyčce, proč se muž pokusil pomstít tímto způsobem i o to, zda byl opilý už předtím, než sedl do auta.