Řidič odbočoval směrem na Mokré Lazce. Vinou rychlé jízdy sjel mimo vozovku do příkopu, kde narazil do betonového sloupu a převrátil se na bok," informoval tiskový mluvčí opavské policie René Černohorský.

Na místě zasahovala jednotka hasičů z Opavy a Sbor dobrovolných hasičů z Hrabyně. „Po příjezdu hasiči zjistili, že všichni jsou už z havarovaného auta venku a nemuseli tak nikoho vyprošťovat. Okamžitě začali s poskytováním první pomoci všem zraněným, které si pak do péče převzali záchranáři," sdělil zástupce tiskového mluvčího moravskoslezských hasičů Petr Holub.

K nehodě vyjely posádky zdravotnické záchranné služby z Opavy, Ostravy a Dolního Benešova. „Záchranáři ošetřili všech šest osob. Všichni byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Utrpěli lehká a středně těžká poranění, nejčastěji v oblasti hlavy a končetin. Ve dvou případech došlo také k úrazu zad. Mužům ve věku dvaceti až pětačtyřiceti let byla poskytnuta přednemocniční neodkladná péče, a poté byli sanitkami převezeni do zdravotnických zařízení," uvedl tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl. Řidič byl hospitalizován v ostravské Fakultní nemocnici, dalších pět pak na chirurgické ambulanci Slezské nemocnice v Opavě. Dva z nich v nemocnici zůstali na pozorování, další tři byli propuštěni do domácí péče.

V době vyšetřování nehody byla silnice uzavřena a doprava odkláněna. „Škoda na automobilu byla vyčíslena na sto tisíc, na sloupu pak třicet tisíc korun. Orientační dechová zkouška u řidiče byla negativní," doplnil René Černohorský.

Hasiči poté ještě zajistili místo nehody a samotné vozidlo proti případnému požáru. Kvůli odstranění poškozeného betonového sloupu s elektrickým vedením byla přivolána také poruchová služba. Silnice byla znovu zprovozněna o půl deváté.

Při nehodě bylo zraněno šest osob.

Při nehodě bylo zraněno šest osob.