Nehoda se stala 4. března krátce před 11. hodinou na místní komunikaci v katastru obce Kozmice. „Řidič nákladního automobilu Toyota jel ve směru od obce Darkovičky na obec Kozmice. Aby se vyhnul střetu s protijedoucím blíže nezjištěným vozidlem, pravděpodobně se jednalo o Škodu Octavia zelené barvy, tak strhl řízení vpravo a vjel mimo pozemní komunikaci. Dostal smyk a levou zadní částí automobilu narazil do kmene stromu,“ uvedla policejní vrchní inspektorka Pavla Procházková.

Zatím neustanovený řidič druhého vozidla z místa nehody ujel. Ke zranění osob nedošlo, dechová zkouška u řidiče nákladního automobilu Toyota byla negativní.

Nehoda mezi Opavou a Krnovem, únor 2023.
Nehoda tří aut mezi Opavou a Krnovem, policie hledá svědky

Policisté se zabývají okolnostmi a příčinami dopravní nehody. „Zjišťují průběh nehodového děje a v souvislosti s tím pátrají po výše uvedeném vozidle a jeho řidiči, a dále se obracejí na blíže nezjištěné svědky, kteří se v danou dobu mohli nacházet na uvedeném místě,“ pokračovala Pavla Procházková.

Policisté rovněž žádají řidiče vozidel, kteří místem v danou dobu projížděli, a jejich vozidlo případně disponuje palubní kamerou, aby se obrátili na tísňovou linku 158.