Nezastavila jej ani plná čára na cestě. Za volantem zmíněného auta, které bylo značky Škoda Octavia, seděl jednašedesátiletý muž z Opavska.

Michal Daněk v Hlučíně chytat nebude
Hlučín řeší gólmana, Daněk zamířil do Baníku

„Při předjíždění došlo ke střetu mezi levým bokem škodovky a pravým bokem mitsubishi. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechová zkouška vyzněla u staršího řidiče negativně, hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na šedesát tisíc korun,“ sdělil opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Jmelí dlouhodobě trápí stromy na severní Moravě a Slezsku. Ilustrační foto.
Do akce město nasadí pily. Pomohou proti přemnoženému jmelí v Opavě?

Mladšímu šoférovi však přivolaní policisté dýchnout dát nemohli, protože bezprostředně po kolizi lidově řečeno prásknul do koní a ujel. Druhý řidič však nelenil, zavolal na linku 158 a za chvíli už byla v akci policejní hlídka z Velkých Heraltic. Muži zákona ujíždějící auto uviděli, vydali se za ním a následně se jim podařilo jej i zastavit.

Jaroslav Rovňan, ředitel SFC Opava
Opavský ředitel Rovňan: Už nyní nejsou podmínky pro dohrání ligy regulérní

„Odborným měřením bylo prokázáno, že čtyřiadvacetiletý muž automobil řídí pod vlivem alkoholu, byly mu naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami kolem 2,5 promile. Na výzvu se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a do dalšího rozhodnutí mu bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel,“ dodal René Černohorský.

Jako bonus jej pak čekalo střízlivění na opavské záchytce. Nyní je tento pirát silnic podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ilustrační foto.
Co podniknete o víkendu? Tady jsou pro vás tipy Deníku