Už vyloučili cizí zavinění. Zatím však není jasné, co přesně se na schodech před pádem z desetimetrové výšky stalo.

„Kriminalisté zjišťují okolnosti pádu ženy, prozatím můžeme vyloučit cizí zavinění. Pracujeme však s několika verzemi, a to buď nešťastnou náhodou, nebo také sebevraždou,“ uvedla Eva Michalíková z moravskoslezské policie.

Lékař. Ilustrační foto.
Lékař z Ostravy je obviněn ze znásilnění. Ženy měl zdrogovat a pak napadnout

Mezitím se nejen na sociálních sítích rozproudila diskuze o možných příčinách pádu. Například na facebookové stránce Moravskoslezského deníku se dokonce objevila spekulace, že ženu mohlo zasáhnout padající světlo. To ale další pisatelé odmítli.

Diskuze pod příspěvkem na FB Deníku (viz odkaz níže):

K neštěstí došlo v úterý ráno. „Po osmé hodině převzali krajští operátoři informaci o pádu osoby na Svinovských mostech. Na pomoc ihned vyjela lékařská posádka rendez-vous a zdravotnický tým RZP,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. V okamžiku příjezdu posádek byla žena v bezvědomí, zasahující lékařka u ní zjistila poranění hlavy.

Dopravní nehoda v centru Ostravy, Nádražní ulice, 12. října 2022.
Kuriózní nehoda v centru Ostravy, řidič BMW nacouval do Komerční banky

"Pacientce byly zajištěny dýchací cesty, naložen krční límec a záchranáři ji uložili do podtlakové matrace. Přes intenzivně poskytovanou odbornou péči i léky podávané do kostní dřeně, se stav zraněné rychle zhoršoval a záhy došlo k selhání krevního oběhu. Musela být zahájená nepřímá srdeční masáž, ale resuscitace nebyla ani navzdory použití přístrojové techniky úspěšná. Lékařka tak musela nakonec konstatovat smrt," dodal mluvčí.