"Žena z dosud nezjištěných příčin sjela mimo vozovku do příkopy, tam pak její automobil narazil do stromu. Žena žel na místě na následky zranění při nehodě zemřela," řekla Deníku mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Silnice byla po nehodě uzavřená v obou směrech, policie nyní šetří další detaily. K nehodě došlo v pátek 23. září v čase okolo 13.30 hodin. 

Pomůžete policii vyřešit nehodu s dítětem?

Policie na Opavsku šetří také nehodu dvanáctileté dívenky a žádá o pomoc veřejnost. Třicet minut po sedmnácté hodině odpolední 8. července 2022 jela dvanáctiletá dívka z Opavska na svém jízdním kole po silnici ve směru od obce Bělá na obec Závada na Hlučínsku, přičemž poblíž zdejší pstruží farmy se měla vyhýbat protijedoucímu neznámému osobnímu motorovému vozidlu tak, že zastavila u pravého okraje pozemní komunikace," uvádí mluvčí moravskoslezské policie René Černohorský. 

Věznice Heřmanice.
Uprchlého vězně policisté zadrželi v Opavě, nad motivem útěku visí otazníky

Jelikož doposud neznámý řidič nejel u svého pravého okraje vozovky, zavadil levým zpětným zrcátkem automobilu o řídítka jízdního kola a cyklistka upadla na zem. Neznámý řidič neznámého vozu s největší pravděpodobností bílé barvy nezastavil a pokračoval ve své jízdě na obec Bělá. Nezletilá dívka utrpěla zranění lehčího charakteru s následným lékařským vyšetřením a ošetřením ve Slezské nemocnici Opava. Ke zranění jiné osoby nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na několik stovek korun.

"Pro řádné objasnění a další zadokumentování celého spisového materiálu jsou velmi nutné jakékoli kladné informace případných svědků, a to ať už k doposud neznámému řidiči či řidičce, k dosud neznámému automobilu, k průběhu jízdy tohoto vozu a k průběhu celého nehodového děje. Tyto skutečnosti žádá policejní inspektor Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě prap. Roman Nikodém DiS., a to na opavské policejní číslo 974 737 576 případně kdykoli na mobilní číslo dopravních policistů 735 788 950," doplnil mluvčí policie.