"Střet osobního vozidla se stromem mezi Bolaticemi a Kobeřicemi byl operátorům zdravotnické záchranné služby nahlášen dvanáct minut po sobotní půlnoci. K místu události byly neprodleně vyslány posádky ZZS ze stanovišť v Opavě a Hlučíně. Na záchraně se podílela také posádka letecké záchranné služby z Ostravy," uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Čtyřiatřicetiletá žena byla v havarovaném vozidle nalezena zaklíněná a v bezvědomí. Její stav se jevil jako život přímo ohrožující. "Po zajištění krčním límcem byla vyproštěna a za pomoci scoop rámu uložena do podtlakové matrace. Vzhledem k selhávajícímu dýchání provedl zasahující lékař intubaci jejích dýchacích cest a převedl postiženou na přístrojem řízenou ventilaci.

Prvotní vyšetření ukázalo zranění hlavy a svědčilo také pro poranění mozku. K nočnímu letu odstartoval vrtulník LZS Ostrava, jehož posádka převzala pacientku na palubu stroje. Po zajištění přednemocniční neodkladné péče byla žena šetrně letecky přepravena na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice," doplnil mluvčí záchranářů.

Suchá protipovodňová nádrž Loděnice je už hotová
Suchá protipovodňová nádrž Loděnice je už hotová
Nemanja Kuzmanovič.
Třaskavý přestup? Opavský „kápo“ Kuzmanovič se měl dohodnout s Baníkem