„Sedm minut před třináctou hodinou vjel zatím neznámý řidič nákladního vozu dodávkového typu, podobnému vozidlu značky Renault, ze strany od ulice 2. května na železniční přejezd v době, kdy už bylo v činnosti výstražné světelné a zvukové zabezpečovací zařízení. Střídavě blikala světla červené barvy. Podle dostupných informací řidič přibrzdil, ale pak vjel do prostoru kolejí. Bezprostředně poté se před vozidlem a za ním sklopily závory,“ uvedl policejní mluvčí René Černohorský. Vozidlo má úložnou plochu pod plachtou, je červené a pravděpodobně mělo mezinárodní registrační značku Polské republiky, dodal mluvčí.

Definitivní rozsudek nad pěticí mužů, kteří podle obžaloby zavinili vlakové neštěstí ve Studénce v roce 2008, padl v pondělí 13. června 2022 u Krajského soudu v Ostravě.
Pozůstalí v kauze vlakového neštěstí ve Studénce naštvaně opustili soud

Železniční svršek ve Studénce má tří koleje, přičemž první dvě blíže k ulici 2. května slouží jako železniční trať vedoucí z Ostravy do Přerova, třetí kolej většinou slouží jako manipulační. „Neznámý řidič zůstal stát co nejblíže třetí koleji. Přibližně po třiceti sekundách projel za zadní části jeho automobilu osobní rychlostní vlak Regiojet. Jakmile se závory zvedly, řidič odjel po ulici Nádražní neznámo kam. Nikdo se nezranil a nevznikla ani škoda na majetku,“ uvedl René Černohorský.

Od začátku ledna roku 2021 do dnešního dne bylo na křížení tratě se silnici v Nádražní ulici ve Studénce řešeno novojičínskými policisty 12 různých dopravních přestupků. Pondělní záležitostí se intenzivně zabývají ve spolupráci s kriminalisty.

Požár vozidla, zásah hasičů, Ostrava, 12. června 2022.
VIDEO: Drama na Místecké, směrem do centra Ostravy hořel přímo na cestě Ford

„Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění řidiče většího dodávkového vozu, pravděpodobně s polskou registrační značkou, lze kdykoli sdělit policistům ve Studénce na čísle 974 735 761 nebo je kdykoli, i anonymně, na bezplatné lince 158.