„Plně se nevěnoval řízení, ovládal manuální klimatizaci. Přejel přes protisměrný jízdní pruh mimo komunikaci na travnatý povrch a zde narazil do zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Toyota Corolla. Vlivem střetu byla toyota posunuta a narazila do sloupku oplocení zdejšího rodinného domu. Ke zranění žádné z osob nedošlo, celková škoda byla vyčíslena na 63 tisíc korun,“ uvedl opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Odborné dechové měření pak prokázalo, že řidič před jízdou pil, přístroj ukázal hodnotu přes 1,1 promile.

„Rovněž následný test na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů vyzněl pozitivně na látky cannabis, amfetamin, opiáty, kokain a metamfetamin. Po zákonné výzvě ze strany zakročujících policistů se řidič odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve nebo moči, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a do dalšího rozhodnutí mu bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel,“ dodal mluvčí.

Muž je nyní podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Volně prodejná léčiva mohou riziko interakcí mnohdy zvýšit, protože klienti lékáren ne vždy říkají, jaká jiná léčiva užívají. Snadno se může stát, že dojde k duplicitě účinných látek
Češi hazardují s léky. Pouštějí se do rizikových kombinací i běžných prášků