Nehoda byla hlášena po 20. hodině na přejezdu v Nádražní ulici ve Velkých Hošticích na Opavsku. 

Okolnosti kolize vyšetřují policisté a drážní inspekce. 

Osobní auto vjelo na přejezd ve směru jízdy od Chlebičova. Dvouvozová souprava přijíždějící do zastávky od Hlučína narazila do řidičovy strany a několik metrů ho tlačila. 

"Jedná se o nehodu osobního vlaku na trase Hlučín - Opava s osobním vozidlem. Při nehodě byli zraněni dva lidé. Omezení provozu je předpokládáno do 23. hodiny," informoval Deník mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. 

Oba zranění mají být ze Škody Octavia. Jeden byl přepraven letecky do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. 

"Čtyřiašedesátiletý muž zůstal ve vozidle po kolizi zaklíněn a musel být vyprošťován. Utrpěl poranění hrudníku, hlavy a horní končetiny, se záchranáři však komunikoval. Týmy ZZS mu poskytly přednemocniční neodkladnou péči a letečtí záchranáři převzali pacienta na palubu vrtulníku. Přepraven byl do traumatologického centra FN Ostrava. Šedesátiletá žena, která v automobilu rovněž cestovala, byla ošetřena s lehčím poraněním hrudníku. Sanitní vozidlo ji následně přepravilo na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě," uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl s tím, že záchranáři nemuseli ošetřovat nikoho z cestujících, kteří se nalézali ve vlakové soupravě.

Přejezd je vybavený světelnou signalizací, která byla i po nehodě v provozu. 

"Událost byla na operační středisko ohlášena pět minut po dvacáté hodině. K nehodě byly vyslány hasičské jednotky ze stanice HZS MSK v Opavě a Správy železniční dopravní cesty z Ostravy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke zranění dvou osob v automobilu - o spolujezdkyni pečovali zdravotníci, řidič zůstal zaklíněn ve vraku vozu. Hasiči k vyproštění nasadili hydraulické nástroje a zhruba za deset minut předali do péče zdravotnické záchranné služby i jeho. Následně pomohli s transportem do vrtulníku. Ve vlaku cestovalo celkem 22 osob, nikdo z nich nebyl zraněn. O odstranění vraku z kolejiště a obnovení provozu na trati se postaral drážní hasiči," informoval o zásahu mluvčí krajských hasičů Jakub Kozák.

České dráhy na trati mezi Opavou a Kravařemi zavedly náhradní autobusovou dopravu. 

Ilustrační foto.
Pro vážně zraněného cyklistu vzlétl vrtulník
Ilustrační snímek.
Tragická nehoda u Neplachovic: Řidič dostal při předjíždění před zatáčkou smyk