Operátorovi sdělil, že před Podvihovem jej zastavil neznámý starší muž s tím, že by chtěl svézt do Komárova. Řidič souhlasil, když však dojeli na místo, všiml si, že dotyčný vypadal zmateně, nevěděl ani, jak se jmenuje a odmítl vystoupit z auta.

„Navíc byl i spoře oblečen. Po příjezdu na místo oznamovatel starého pána předal strážníkům. Těm se od seniora podařilo zjistit totožnost i adresu bydliště, na kterou jej poté odvezli. Jelikož ale zrovna nebyl nikdo doma, kontaktovali strážníci jeho sousedku. Od ní se dozvěděli, že důchodce bydlí s dcerou a ta je momentálně v práci,“ informovala mluvčí Městské policie Opava Petra Wittek Stonišová.

Zámecký areál v Deštné patří mezi nejohroženější památky České republiky.
Zámecký areál v Deštné dál chátrá, rekonstrukce není na programu dne

Žena však věděla, kde je dcera muže zaměstnaná, a proto se s ní mohla hlídka rychle spojit. Sousedka se rovněž nabídla, že se o seniora postará, než se někdo z rodiny vrátí domů.

„Druhého dne pak na email městské policie dorazilo poděkování od rodiny za pomoc strážníků, díky kterým byl jejich nemocný otec, jenž trpí stařeckou demencí, v pořádku navrácen do místa bydliště,“ doplnila.

Ilustrační foto
Jeden svět se představí i v Opavě