„Do zápasu jsme od začátku nešli tak jako soupeř,“ přiznává opavský pivot Tomáš Hrubý.

„Na USK se špatně hraje, a to se jenom potvrdilo,“ doplnil Hrubý. Slezané se snažili, ale ve hře dopředu se jim nevedlo. „Když dáte za třicet minut devětatřicet bodů nemůžete zákonitě vyhrát,“ podotkl zkušený pivot. Pražané vyhráli první čtvrtinu, v té druhé svůj náskok navyšovali a v poločase vedli 38:24.

Na hře Opavy se i přes porážku dala hledat pozitiva. „Obrana špatná nebyla. V jednu chvíli jsme se USK přiblížili na rozdíl osmi bodů, bohužel na víc to nešlo,“ pokrčil rameny Hrubý. Oba soupeři se v letošním ročníku Mattoni NBL střetli potřetí. V předchozích dvou měřeních sil byl vždy úspěšný nováček z Opavy.

„Praha měla svým způsobem i štěstí. Padalo jí to tam hlavně z dálky, dali nám dvanáct trojek, a to je pak znát,“ poznamenal Tomáš Hrubý. „My musíme naopak na střelbě zapracovat,“ dodal. Opava se v hlavním městě musela obejít bez kapitána Petra Czudka.

„Každý hráč, který zasahuje v rotaci do zápasu a vypadne, tak chybí, u Petra to platí obzvlášť,“ přiznal Hrubý. V sobotu čeká na Slezany Prostějov, tým, který patří ke kandidátům na medaili.

„V tomhle zápase nemáme co ztratit. To je naše výhoda, věřím, že uhrajeme dobrý výsledek,“ zakončil krátké ohlédnutí za středečním zápasem pivot Tomáš Hrubý.

USK Praha – Opava 84:56 (21:17, 38:24, 56:36)
Body: Kotas 23, Vocetka 18, Hamm 17, Platt 16, Vukotič a Marko po 5 – Pumprla 16, Šoška 10, Hrubý 9, Čarnecký 8, Kratochvíl 5, Štec a Blažek po 4. TH: 16/12 – 18/12. Trojky: 12:2. Doskoky: 43:25. Fauly: 19:22. 5 chyb: 36. Hamm (USK). TCH: 33: Čarnecký (Opava). Rozhodčí: Vyklický, Vrážel, Rozsypal. Diváci: 600