„Utkání se vyvíjelo zvláštním způsobem. Nedařily se nám střely z dálky. Ze sedmnácti pokusů jsme dali jednu trojku a na skóre to bylo znát,“ rozebíral utkání Viktor Cvek. „I kvůli tomu se Vyšehrad celkem držel. Ve druhém poločase jsme se ale zvedli a s přehledem dotáhli utkání do vítězného konce,“ doplnil Cvek.

Opavskou hru opět zdobila skvělá obrana. „Na ní jsme stavěli. Myslím si, že udržet soupeře na čtyřiačtyřiceti bodech je dobrou vizitkou,“ pousmál se odchovanec opavské basketbalové líhně.

Zápasy na Vyšehradě se hrají tradičně v komorní atmosféře. „V hledišti bylo snad padesát diváků, navíc v hale byla zima, nic příjemného. Jsme ale profesionálové, takže se na nic vymlouvat nechci. Zápas jsme zvládli, a to je důležité,“ řekl Viktor Cvek.

V sobotu čeká na Opavské prestižní derby v Ostravě. „Jak se říká, derby nemá favorita, a to bude platit i v tomto případě. Věřím, že nás přijedou povzbudit i naši fanoušci a celkově bude k vidění dobrý zápas,“ doufá opavský křídelník, který bere utkání v Ostravě jako malý svátek.

„V mládežnických kategoriích byly zápasy s Novou Hutí pořádně vyhecované. Tyto souboje vždy převyšovaly rámec ostatních,“ vzpomíná Viktor Cvek.

Hra Ostravy je postavena na amerických hráčích Miku Mitchellovi a Lavelu Paynovi. „Určitě jsou pro Ostravu klíčoví, ale nesmíme opomenout ani Stuchlého, Palyzu nebo Číže. Ale je pravdou, že Američané hrají prim. Naše výhoda je v tom, že máme vyrovnaný kádr, a když se nedaří jednomu, je ho schopen zaskočit druhý,“ podotýká Viktor Cvek.

Mladý křídelník vedle prvního týmu patří i k oporám opavské rezervy v první lize. „První liga není Mattonka, ale já si nestěžuji. Jsem rád, že mohu pravidelně hrát, pro nás mladé je tento model velmi ideální,“ uzavřel Viktor Cvek.

Basketbal: Vyšehrad - Opava 44:72

„Do utkání jsme vstoupili dobře, vypracovali si hned slušný náskok, i když nás trápila střelba, zvládli jsme to,“ pochvaloval si po utkání opavský trenér David Klapetek. „Šanci zahrát dostali všichni hráči, a to bylo důležité,“ doplnil Klapetek, který vyzdvihl výkon mladého křídelníka Viktora Cveka.

Sokol Vyšehrad - BK Opava 44:72 (10:18, 21:33, 34:51)
Body: Lipold 11, Kysela 8, Skořepa 8, Hrubý 5, Smůla 4, Klimánek 4, Široký 2, Dvořák 2 - Cvek 13, Šiřina 12, Šoška 9, Douša 9, Blažek 8, Čarnecký 7, Dygrýn 5, Novák 4, Vaňák 3, Štec 2, Binar 1. Fauly: 15:16. TH: 7/3:14/10. Trojky: 3:7.

(pozn. včerejší komentáře o výsledku byly smazány, statistiky jsou upraveny podle www.cbf.cz)