Středočeši se v letošním ročníku neskutečně trápí. Na kontě už mají sedm porážek a také změnu trenéra. Robertse Štelmaherse nahradil v Opavě dobře známý Ladislav Sokolovský. Velké zemětřesení potkalo také hráčský kádr.

„Nymburk sice soupeře neválcuje tak jako v minulých sezonách. Přesto má náš respekt,“ podotkl opavský trenér Petr Czudek. „Středeční zápas nebereme tak, že to zkusíme. Pokud se chceme v tabulce posunout výše, musíme vyhrát,“ má jasnou šéf opavské lavičky.

Martin Gniadek
Martin Gniadek: Vítězství nad Děčínem věnuji své zesnulé babičce

„Nymburk se sehrává. Má nového ústředního rozehrávače. Ale to platí i o nás. Tým si nově zvyká na Martina Gniadka. Každopádně, jak my, tak i Nymburk jsme si představovali, že v tabulce na tom budeme lépe,“ poznamenal Petr Czudek a dodal: „Oba týmy mají nadstavbu jako přípravu na play off.“

Opavští budou stejně, jako v předešlých utkáních spoléhat na podporu fanoušků. „Naši fanoušci jsou skvělí. Jsem rád, že za námi stojí i v momentech, kdy se nám nedaří. Věřím, že proti Nymburku je nezklameme,“ slíbil trenér BK Opava. Slezané nejspíše nebudou kompletní. Ze zdravotních důvodů visí otazník nad starty Filipa Zbránka a Jakuba Mokráně. Utkání začíná v 18 hodin.